HomeNieuwsArtikelenDe expertWeblogReizenForumChat
GezinssituatiesBoekenLinksAdressenPollsKalenderOver onsRegistreren

   Home / Weblog
inloggen
wachtwoord vergeten Lees verder
 
Loginnaam
Wachtwoord
Altijd ingelogd blijven
 

zoeken
 
 

 
 

nu online
 
Leden0
Gasten5
Anoniem0
Laatst ingelogd:

forum
 
17-11-2023:
Beachbar 215

08-09-2021:
Birdnesting tijdens de scheiding, een vraag
Was ik weer even

01-06-2017:
Voorstellen

28-05-2017:
Koop kwaliteit paspoort, bestuurder licentie, ID-kaarten, diploma, visa, master kaarten bankbiljette
Koop kwaliteit paspoort, bestuurder licentie, ID-kaarten, diploma, visa, master kaarten bankbiljette

10-05-2017:
Vakantie berichten plaatsen

25-01-2017:
Ik zoek leuk contact om af en toe leuke dingen doen samen met mijn dochter. Omgeving Groningen.

02-01-2017:
Gezocht happy single moeders voor dagje weg, uitgaan etc.

28-12-2016:
Problemen met Exen

28-10-2016:
Inzichten scheiding

15-09-2016:
Ik sta nog steeds na bijna 4 jaar uit elkaar op de hypotheek

27-06-2016:
Hier ben ik dan..

03-06-2016:
Wie woont er in....

11-04-2016:
Ik ben er eindelijk uit, ik wil scheiden. Maar durf niet, vanwege de kinderen

06-04-2016:
Wat nu..

30-03-2016:
Hulp studiekeuze kind

26-03-2016:
Hoi allemaal

24-03-2016:
Tranenkraantje

17-02-2016:
Alleen staande ouder

09-02-2016:
Even voorstellen

01-02-2016:
Problemen met Forum, OPGELOST??!

26-12-2015:
Eindwerk: op zoek naar BAM`s

23-12-2015:
Whatsapp gesprek stiefmoeder stiefzoon. Is dit normaal?sapp gesprek stiefmoeder stiefzoon. Is dit normaal?

24-11-2015:
Hulp nodig, toestemming andere ouder

 

weblog
 
 

Loes - Veranderingen

13 januari 2007

En zo hobbelden we het nieuwe jaar in. Het is alweer half januari, het nieuwe is er eigenlijk al weer af en het gewone leven is weer aan de gang. Hier en daar worden de laatste dennennaalden onder de kast vandaan geveegd samen met een verdwaalde glasscherf van een gesneuvelde kerstbal. En ongetwijfeld zijn er al wat voorgenomen goede voornemens met voeten getreden of door geschoven naar het volgende jaar. Zo, dat geeft ruimte! Ondertussen zal iedereen zo wel zijn eigen ditjes en datje hebben om het nieuwe jaar mee bezig te zijn.

Voor ons zal 2007 vooral in het teken staan van VERANDERING.
Dewi zal in mei klaar zijn met haar middelbare school opleiding en gaat kapper worden. Slim van dat kind! Varen we allemaal wel bij… ;-)
Iris heeft besloten toch maar weer naar school te gaan. Ze heeft, door de ervaringen en gemaakte carrière bij de Mac, de smaak van horeca te pakken en gaat een opleiding in die richting volgen. En ze overweegt op zichzelf te gaan wonen…. Dat moeten we nog zien. Het is nogal wat om aan een studie te beginnen, ondertussen je bijbaantje aan te houden en daarnaast voor je eigen 'natje en droogje' te moeten zorgen. Dan is het toch wel erg gemakkelijk als met name dat laatste voor je geregeld wordt en je de centen nog even in je zak kunt houden. Roos begint aan haar afsluitende jaar van de vrije school. De eindreis hebben ze al achter de rug en de komende twaalf maanden zal ze zich moeten concentreren op het behalen van haar diploma. Niet dat we daar over in zitten. Het is een studiebol, die komt er wel. Wat ze daarna gaat doen is nog niet helemaal duidelijk. Toch gelijk aan een studie beginnen, of eerst een jaar naar Engeland? Afijn, ze heeft nog even om daar over na te denken. Sam hoeft nog niet zo na te denken over wat hij wil gaan doen wat betreft school. Die moet gewoon lekker door gaan zoals hij nu doet en nog meer goede cijfers halen en zodoende met een mooi rapport het tweede jaar van het middelbaar onderwijs ingaan. Dat zal wel lukken. Ondertussen speelt hij de sterren van de hemel op zijn gitaar. Als hij in dit jaar net zo snel leert als in het afgelopen jaar is hij echt een veelbelovend talent!

De grootste verandering voor ons allemaal is een mogelijke verhuizing. We hebben onlangs het huis laten taxeren en het blijkt dat de aankoop destijds een goede investering was. We dubben nog. Dat 'we gaan verhuizen' is wel makkelijk geroepen maar nog niet één, twee, drie gerealiseerd. Het is geen punt om iets nieuws aan te kopen en met wat winst leuke dingen te doen, maar ja…. We hebben eigenlijk wel wat noten op onze zang. Niet alleen moet het huis groot genoeg zijn voor ons allemaal, en willen we een redelijke tuin, maar we willen ook een leuke buurt, niet te ver van werk en (toekomstige) school. En dat gedoe…Inpakken…eerst de dingen die niet elke dag gebruikt worden…dan de zolder uitmesten (een mens verzameld wat)….dan de rest inpakken…tijdje tussen de dozen leven…zien dat je gelijktijdig oversteekt en niet een jaar met je oude huis zit…we zijn eigenlijk net echt gewend hier…de kinderen zijn al helemaal niet enthousiast…
Aan de andere kant…. Het huis dat we hebben is op zichzelf prima, maar hier en daar is wat onderhoud te verrichten. De buurt is niet zo leuk als wij dachten. De straat wordt als doorgang van en naar de school aan eind ervan gebruikt. Er wonen zeg maar 'wat minder aantrekkelijke mensen en kinderen' in de directe omgeving die niet zo heel erg sociaal aangepast zijn. Wat bijvoorbeeld des zomers, als lekker rustig in je tuintje wil zitten, nogal eens opvalt. De speeltuin met wipkip en glijbaantje naast ons huis wordt vooral gebruikt als voetbalveld waar onze tuinplantjes niet echt tegen bestand zijn. Er schijnt drugs in de straat gedeald te worden… Wij hebben daar weliswaar niet direct last van, maar toch is het geen prettig idee. Het kan beter, anders, gemoedelijker….
We dubben er nog over dus.

Dan is er nog de kwestie 'mijn werk'. Heb ik het eind volgend jaar nog wel, of niet? dat is de vraag. De gemeente heeft besloten dat er een zwembad op de plek moet komen waar wij nu bloemen en planten verkopen. Natuurlijk gaat mijn werkgever niet zonder slag of stoot akkoord met de plannen van de gemeente en het ziet er naar uit dat het nog een heel getouwtrek gaat worden. Het zou wat wezen…heb ik eindelijk een adres waar ik met heel erg veel plezier werk, wordt de boel opgedoekt…
Ik maak me er maar niet te druk om. Het gaat toch zoals het gaat en zolang het eerste graafwerktuig nog niet begonnen is heb ik nog werk.

Een verandering van heel andere orde is de aanschaf van weer een tweede hond! Het is nu zo’n 3 maanden geleden dat mijn vriend overleed, en ik mis hem nog steeds. Maar los van het feit dat ik mijn maatje mis, missen we allemaal de aanwezigheid en gezelligheid van een grote hond. Over deze verandering zijn de kinderen meer dan enthousiast! De kleine Jack Russel die we ook nog hebben wordt overstelpt met aandacht en er is zelfs een schema opgesteld zodat iedereen weet wanneer hij/zij aan de beurt is om er voor te zorgen dat het beest aan zijn wandelingen komt. Het schema werkt! Ik moet zeggen dat het me verbaast, want ik had niet verwacht dat onze kindjes zoveel tijd en aandacht aan een hond zouden willen besteden. De hond die er bij komt kan die dus mooi op dezelfde aandacht rekenen en zodoende zijn niet alleen Gijs en ik de klos wat betreft de verzorging van het hondenbeest.

We hebben zo met z`n alleen een beetje zitten brainstormen wat voor hond dat dan zou moeten zijn…. Ik wilde persé, absoluut en heel zeker géén 'vers-uit-het-nest' pup. Aandoenlijk, lief, schattig, alles aan te leren. Allemaal waar, maar ook een berg werk, waar ik in dit drukke gezin en naast mijn werk gewoon niet aan wil beginnen. Dus het zou in ieder geval een 'tweedehands' hond worden. En of dat een puber moest zijn, die iets van een opvoeding heeft gehad, of een wat oudere hond die gewoon een fijne mand zoekt dat maakte niet zoveel uit. Ik heb denk ik alle internetpagina`s waar honden aan geboden worden gehad en zo`n beetje alle honden gezien. En verschrikkelijk veel schrijnende verhalen gelezen. Niet te geloven wat een onnadenkende mensen er zijn. Nemen een leuk schattige puppy en als het gaat groeien, blijkt er ineens een volwaardige hond te ontstaan die niet meer bij het bankstel past of door een aankomend kind van de troon gestoten wordt…. Of de hond trekt zo aan de riem…. Of hij 'wil' niet luisteren…lees: 'wij kunnen niet opvoeden'. Of hij heeft van die vieze poten….knaagt aan de bank....heeft zoveel haar... En dan heb ik het niet eens over de vele vormen van dierenmishandeling. Pfff…. Mensen! Bezint eer ge begint!!

Zo`n hond verdient dus een goed tehuis en dat willen wij hem/haar wel geven. Maar ook niet zo maar elke hond, al krijg ik de neiging om elk zielig exemplaar meteen te gaan halen. De nieuwe huisgenoot moet wel een beetje bij onze situatie passen en een soort zijn wat ons aanspreekt. Een hoog knuffelgehalte, vrolijk, enthousiast, gehoorzaam, beetje waaks. Daar zijn we het over eens. En niet eentje met een rugzak vol problemen, waar we meer tijd en energie in moeten gaan steken dat we hebben. Ik wil niet óók een hond naar het asiel brengen om dat het niet gaat…En het moet een teefje zijn om te voorkomen dat het hier een eeuwigdurende machtsstrijd gaat worden tussen onze Jack Russel reu en de nieuwe…
Het vervelende is dat elke keer als ik een passende hond gevonden had, die net een baasje had gevonden, of toch een 'mankementje' had wat het voor ons minder geschikt maakte dan het leek.

En toen ineens zag ik een plaatje van een zeven weken oude Border Collie……
Dág vastbeslotenheid!
Hallo puppy!
Morgen gaan we Koos halen….. (en jullie lezen er vast nog van!)Groeten,
Loes


Reacties
Schrijf zelf een reactie Reageer
14 januari 2007 door knoppenbonkerMooi geschreven Loes !
Verandering doet leven, spannend jaar voor jullie en ik hoop ook een goed jaar. Heel veel succes met Koos tis wel een snoepie hoor

Eric


overige weblog artikelen
9 mei 2012Witte chocolademousse
23 april 2012Wachten...(Loesis een beetje afgeleid...)
10 maart 2012Punt
25 februari 2012Egotripper
19 februari 2012Wat in mijn kop zit zit niet in mijn kont!
18 februari 2012Het mooie seizoen is weer begonnen!
11 februari 2012Te weinig tijd, of te veel boekjes?
6 februari 2012Ladies and gentleman..... Graag uw aandacht voor....
5 februari 2012Help! Ik ben oud! ;-)
28 januari 2012de Boer, Jantje de Boer
1 januari 2012Pieker je net, it kom doch oars
22 oktober 2011Out Of The Box
9 juli 2011Fijne vakantie
30 mei 2011Update
20 maart 2011Ladies and gentlemen....trrrr....! (Tromgeroffel)
28 februari 2011Social media
5 januari 2011Go with the flow
24 november 2010Erg Kip
16 oktober 2010Lastig
12 september 2010Ik heb er alle tijd voor
3 september 2010Maandag onder het mes!
26 juli 2010Koos Werkeloos
15 juni 2010Gras
12 mei 2010Het ultieme relaxen - sauna
5 februari 2010Het zekerst is het onzekere
28 december 2009Gewoon doorgaan
20 november 2009Iets heel anders...
27 oktober 2009Hoe vertel ik het mijn zoon.
17 september 2009Moeder ben je voor je hele leven....
17 augustus 2009Niets went zo snel als luxe
17 juli 2009Wederopbouw
1 juni 2009Even wennen
2 mei 2009`Gewoon` puber of opnieuw losgeslagen?
21 april 2009Dip
23 maart 2009Tijd over, energie voor tien, (te) makkelijk
13 februari 2009Medium
18 januari 2009Krokussen en narcissen
14 december 2008Vier seizoenen
2 december 2008Dag lief....
12 november 2008De chemo is niet aangeslagen
22 oktober 2008Lichtpuntje
4 oktober 2008Gijs is ongeneselijk ziek....
28 juli 2008Weet je wat ik zie als ik gedronken heb?
21 juni 2008I proudly present....
20 mei 2008Kinderachtig?
28 april 2008Rinus
31 maart 2008...en soms zit het een beetje tegen.
10 maart 2008Bladerdeeg plakt het beste aan de kant waar eerst het velletje zat.
10 februari 2008ff niks
22 januari 2008Kopen hoeft niet. Winkelen is ook leuk.
9 januari 2008Recept voor het opvoeden van pubers
31 december 2007Op naar 2008!
24 december 2007Zinloos geweld - blijf met je tengels van mijn kind af!
26 november 2007De cavia is dood
18 november 2007Loes - `Niet zeuren, doorzwemmen Jantje!`
4 november 2007Loes - Hondenmens
17 oktober 2007Loes - Mijmeringen boven de strijkplank
9 september 2007Loes - Ontucht
18 augustus 2007Loes - Alles weer normaal
21 juli 2007Loes - Een échte vakantie!
23 juni 2007Scrapkoorts - Gijs
3 juni 2007Niks om aan te trekken
24 april 2007Loes - Zorgen
13 maart 2007Loes - Samengesteld gezin perikelen.....de ex-vrouw
12 februari 2007Loes - Aan de korte riem
13 januari 2007Loes - Veranderingen
30 december 2006husseflus - het was een prachtjaar...
11 december 2006Loes: Ouderdomskwaaltjes en jeugdpuistjes
26 november 2006husseflus - de smaak van December...
25 oktober 2006husseflus - eens maar nooit weer.
18 oktober 2006Loes - Dag vriend
26 september 2006husseflus - nieuwe tijden
3 september 2006Loes - Vakantie
27 augustus 2006husseflus - aan de deur wordt niet gekocht!
8 augustus 2006Loes - Hij is kapot! #$%grmbl!#$%^!!
24 juli 2006husseflus - playbackshow
18 juli 2006Loes - Is er leven na de mobiel?
2 juli 2006husseflus - vliegen en doorgaan
26 juni 2006Loes - Ik ben het zat!
11 juni 2006Loes - leuk buurtje
21 mei 2006Loes - Dromen..... ;-)
2 april 2006Loes - Never a dull moment
2 maart 2006Peter - Carnaval
29 januari 2006Loes - Huishouden en huisregels
20 januari 2006Peter - Alleenstaand vaderschap
15 december 2005Loes - Dreumes van éénmetertachtig
3 december 2005Peter - Sinterklaasstress
1 november 2005Loes - Samengesteld gezin: moeilijk of anders?
3 oktober 2005Gijs - `Medewerker Operations Support m/v`
1 september 2005Loes - `Hij is er aan toe.`
7 juli 2005Gijs - Omdat ik het zeg!
1 februari 2005Loes - 3,4,5,6. - Samengesteld in de ruimste zin van het woord
1 september 2004Loes - Echte vrienden
1 juli 2004Gijs - Armpjes
1 juni 2004Loes - Zomervakantie
1 mei 2004Loes - En hoe is dat nu voor de kinderen?
1 april 2004Loes - Hier had ik wel zonder gekund...
1 maart 2004Loes - Kleine jongens worden groot
1 februari 2004Gijs - Eén vader, drie dochters.
1 januari 2004Loes - Gelukkig nieuwjaar!

 

   
   

Steun Stichting 1Ouder: bankrekeningnummer 341631892 o.v.v. donatie