HomeNieuwsArtikelenDe expertWeblogReizenForumChat
GezinssituatiesBoekenLinksAdressenPollsKalenderOver onsRegistreren

   Home / Weblog
inloggen
wachtwoord vergeten Lees verder
 
Loginnaam
Wachtwoord
Altijd ingelogd blijven
 

zoeken
 
 

 
 

nu online
 
Leden0
Gasten4
Anoniem0
Laatst ingelogd:

forum
 
17-11-2023:
Beachbar 215

08-09-2021:
Birdnesting tijdens de scheiding, een vraag
Was ik weer even

01-06-2017:
Voorstellen

28-05-2017:
Koop kwaliteit paspoort, bestuurder licentie, ID-kaarten, diploma, visa, master kaarten bankbiljette
Koop kwaliteit paspoort, bestuurder licentie, ID-kaarten, diploma, visa, master kaarten bankbiljette

10-05-2017:
Vakantie berichten plaatsen

25-01-2017:
Ik zoek leuk contact om af en toe leuke dingen doen samen met mijn dochter. Omgeving Groningen.

02-01-2017:
Gezocht happy single moeders voor dagje weg, uitgaan etc.

28-12-2016:
Problemen met Exen

28-10-2016:
Inzichten scheiding

15-09-2016:
Ik sta nog steeds na bijna 4 jaar uit elkaar op de hypotheek

27-06-2016:
Hier ben ik dan..

03-06-2016:
Wie woont er in....

11-04-2016:
Ik ben er eindelijk uit, ik wil scheiden. Maar durf niet, vanwege de kinderen

06-04-2016:
Wat nu..

30-03-2016:
Hulp studiekeuze kind

26-03-2016:
Hoi allemaal

24-03-2016:
Tranenkraantje

17-02-2016:
Alleen staande ouder

09-02-2016:
Even voorstellen

01-02-2016:
Problemen met Forum, OPGELOST??!

26-12-2015:
Eindwerk: op zoek naar BAM`s

23-12-2015:
Whatsapp gesprek stiefmoeder stiefzoon. Is dit normaal?sapp gesprek stiefmoeder stiefzoon. Is dit normaal?

24-11-2015:
Hulp nodig, toestemming andere ouder

 

weblog
 
 

Loes - Zorgen

24 april 2007

Ik zit op het terras met mijn benen languit op een stoel. Links hoor ik het gekwetter van vogeltjes uit de heg komen. Achter mij is het gedempte geluid vanuit de huiskamer van een of ander t.v. programma van het kaliber ‘Zoek de Homo’. En rechts hoor ik de volslagen onverstaanbare maar desalniettemin luide conversatie van onze Marokkaanse (of Turkse, ik kan dat nooit zo goed zien) buurman. Ik negeer het geluid van de t.v. en vergeef de buurman zijn luidde stem. Want ondanks zijn opmerkingen “Druk, nu geen tijd, misschien over twee, drie weken.” Heeft hij er toch binnen een dag of twee voor gezorgd dat er tussen zijn en onze tuin een prachtige gezamelijke schutting staat die alle inkijk van de afgelopen twee maanden doet vergeten. Hier en daar wat wederzijdse beplanting vertrappend, maar ach…dat geeft mij weer een reden om leuk nieuw spul van mijn werk mee naar huis te nemen. Even daarvoor is de schutting aan de achterkant van onze tuin geplaatst. Het is niet te geloven hoe blij een mens kan zijn met een paar geïmpregneerde palen en planken! Sinds de laatste storm was onze tuin een soort open hof wat diverse lieden zonder schroom betraden voor bijvoorbeeld het jatten van enkele fiets voorwielen. Dat is dus nu mooi verleden tijd. Het enige wat prettig zou zijn is als de verzekering nu ook daadwerkelijk gaat uitbetalen. Kennelijk is het juffie dat onze schade behandeld óf nog niet zo lang in dienst óf gewoon niet zo heel erg slim. Hoe dan ook, de afhandeling gaat traag en met de nodige fouten. We zullen het dus zelf goed in de gaten moeten houden en er bovenop zitten.
Of het nu door het wijntje komt of dat de douche met rustgevende lavendel zijn heilzame werking doet, geen idee. Maar ik zit hier in elk geval vreselijk rosig te zijn en te genieten van onze afgesloten tuin en de nog niet betaalde en niet door ons zelf gezette schutting. Het kan erger. Zo relaxend mijmer ik wat over wat ons turbulente gezin de afgelopen maand wat bezig heeft gehouden. En wat nog wel een poosje een rol zal blijven spelen.

De afgelopen maand is weer zoveel voorgevallen dat het wel twee maanden lijkt. Ik zou willen dat het met mijn vrije tijd ook zo was, maar dat is dan helaas weer niet het geval. Behalve het gedoe rondom de schutting is mijn vrije tijd voornamelijk op gegaan aan de nodige regeldingen, zorgen en naar mijn idee volslagen onnodige ervaringen.
Zo is opnieuw gebleken dat Dewi een overmatige aanleg tot liegen en bedriegen heeft. En uiteindelijk is ons vermoeden bevestigd en bleek dat zij veel van haar doelen bereikte middels onrechtmatig verkregen gelden. Ik schrijf het even snel op, maar er zijn heel wat hoofdbrekens, vragen, boosheid, tranen en gesprekken aan besteed. Helaas komen we er zelf niet uit en hebben we nu van de huisarts een verwijzing naar een kunstzinnig therapeute gekregen. In de hoop dat die boven water kan halen waarom het kind toch telkens weer de verkeerde keuze maakt en waarom onze gesprekken met haar geen effect hebben. En wat we kunnen doen om haar te helpen op het rechte pad te blijven. Een grote zorg.

Dewi`s zus, Roos, lijkt ook wat extra aandacht nodig te hebben. Zij is achttien. En hoewel het leuk is dat zij net even anders wil zijn dan de meeste van haar leeftijd genoten lijkt ze daar toch wel wat ver in te gaan. Zij verkleedt zich meer dan dat zij zich apart kleed. Behangen met kralen kettingen, heersbeestjes oorbellen van schuimrubber, kleding in de meest opvallende kleuren, vol gespeld met knuffelhangers. Zowel in haar gedrag als in hoe zij zich presenteert lijkt zij soms acht in plaats van achttien. Wij hebben het vermoeden dat zij niet goed met haar gevoelens om kan gaan. Alles is leuk lief en schattig, maar waar het op wereldse zaken en de realiteit aankomt, haakt ze af. Daar wil ze niks mee te maken hebben. En als zo de minder leuke kanten van het leven aan bod komen, of iets simpels als een baantje, is er een enorme afweer merkbaar en komen soms zo maar als uit het niets de tranen. Zolang iedereen haar maar heel lief vind gaat het goed met Roos. En als je achttien bent zou dat prinsessen gedrag toch eigenlijk wel over moeten zijn. Volgend jaar is ze klaar met school en moet ze een vervolgopleiding kiezen. Het is te hopen dat we haar tegen die tijd bewust hebben kunnen maken van de volwassen wereld en dat de achtjarige plaats maakt voor de achttien jarige.

Ook een grote zorg, maar van een heel andere orde, is de gezondheid van Sam. Onlangs kreeg ik een mail van zijn vader waarin stond dat uit recent onderzoek is gebleken dat bloedverwanten een erfelijke aanleg kunnen hebben voor te hoge cholesterol waarden. En dat onderzoek door een specialist werd aangeraden. Nu is het inderdaad zo dat al een aantal familie leden aan een hartkwaal zijn overleden en een aantal een by-pass hebben. Helemaal als een verrassing kwam het bericht van mijn ex niet, maar toch. Een kind van dertien met mogelijk een veel te hoog cholesterol en een leven met pillen… Gelukkig is uit het bloedonderzoek van vorige week gebleken dat zijn cholesterol waarden helemaal in orde zijn en dat eens per drie jaar controleren goed genoeg is. Tegelijkertijd is er ook een stukje uit de arm van Sam onderzocht. Een raar soort bloedblaar dat maar niet wilde verdwijnen. Hoewel het uiteindelijk door de dermatoloog een ‘goedaardig bloedstolsel’ werd genoemd, leek het hem wel wenselijk het plekje te laten verwijderen gezien het feit dat er verder niets bekend was over de aandoening. Om risico`s te vermijden dus. Yek! Een eng idee. En getver! Ze gaan snijden in mijn zoon! Sam doet wel stoer, maar vind het zelf ook een beetje spannend.

Ondertussen is er ook een kind uitgevlogen! Iris, de oudste van Gijs, was al geruime tijd op zoek naar een plekje voor haar zelf. Maar twijfelaar als zij is kon zij niet kiezen tussen de verschillende aantrekkelijke aspecten en mogelijkheden van haar leven. Een nieuwe opleiding kiezen, carrière maken bij haar huidige baan en de kosten voor een eigen bestaan. Het leek allemaal wat veel. Uiteindelijk heeft ze gekozen voor de tussenoplossing van ‘op kamers’ en de carrière bij haar huidige baan. Het kind is al twintig. Begrijpelijk dat ze haar eigen stekkie wil, alles zelf wil regelen en het zat is om zich aan huisregels en dergelijke te houden. We maken ons alleen een beetje zorgen om het stukje ‘op kamers, bij haar moeder .’ Weliswaar is de kamer die zij nu bewoont min of meer los staand van de rest van het huis van haar moeder en delen zij, net als in een studentenhuis, alleen de keuken, badkamer en toilet. En het is een heel voordelige oplossing voor het moment. Maar doordat haar moeder depressief is en zo nu en dan tot niets in staat is en erg op derden én haar kinderen kan leunen als het zo uit komt, zijn we een beetje bang dat Iris straks de verzorgster van haar moeder wordt. Of zelf terug zakt naar een wat hangerige manier van doen. En dan is ze toch maar pás twintig… Als dat maar goed gaat dus.
Het goede nieuws wat dit betreft is, dat Gijs en ik iets meer tijd met z`n tweeën zullen hebben nu Iris hier niet meer woont. Normaal bleef zij lekker zitten als de andere kinderen naar bed gingen of kwam ze net terug van haar werk. En hoewel het niet ongezellig was zo met z`n drieën, is het wel prettig om echt samen te zijn zo nu en dan!

Als klap op de vuurpijl heeft de moeder van de meiden ons laten weten dat zij zich gepasseerd voelt als moeder. En dat zij van mening is dat zij niets met mij te maken heeft. Dat wat ik voor haar kinderen doe ‘slechts praktische zaken’ zijn en dat ik dus buiten de opvoeding van haar kinderen sta. Ik vind het een nogal naïeve manier van de zaken bekijken. Je kunt natuurlijk niet halsoverkop je kinderen bij je ex en zijn partner brengen, vervolgens achterover leunen en alles met betrekking tot je kinderen aan je ex en zijn partner overlaten. En als het je uitkomt ineens overeind vliegen en gaan roepen dat je wel de moeder bent, tot dat je het weer niet aan kan. Kennelijk leeft zij in de veronderstelling dat ik hier de huishoudster ben, en Gijs de opvoeder en geldschieter. Ze gaat daarbij volledig voorbij aan het feit dat ik in de praktijk wel de moederrol van haar heb gekregen en dat ook de kinderen dat zo zien. En dat door haar onmacht, hoe sneu dan ook, ons leven er heel anders uit ziet dan wij hadden gepland en gehoopt. Na twee jaar ben ik het wel zat om telkens tegen haar rare acties aan te lopen. Dus heb ik mijn kant van het verhaal maar eens op papier gezet en aan haar verstuurd. Ze zal te allen tijde de moeder van die meiden blijven, en bij alle belangrijke zaken betrokken worden. Maar ze moet zich wel realiseren dat zij door haar keus haar kinderen in mijn huis te laten wonen, en door het gebrek aan enige inzet van haar kant, zij wel degelijk met mij te maken heeft. Ik heb nog geen reactie gehad, en misschien komt die ook nooit maar ik ben het wel kwijt.

Inmiddels is het te donker om buiten te schrijven. En koelt het ook wat af. Alle kinderen zijn naar bed. Ik ga nog even bij Gijs op de bank zitten en me voorbereiden op de ‘operatie’ van Sam. We behandelen onze zorgen maar stap voor stap.Reacties
Schrijf zelf een reactie Reageer
28 april 2007 door wirijoja een maand,lijkt wel 2.
zorgen...blijven....
steeds lichamelijk en geestelijk actief.
de rust van even alleen zijn en relativeren,opschrijven en verwerken.
alles is heel herkenbaar.....en toch zou je geen moment willen missen.

voor mij zijn deze dingen herkenbaar,ook al ben ik geen stiefouder,en heb ik veel van jouw zorgen niet....
maar de momenten van rust en bezinning,heb ik wel.gevolgd door periodes van actie en zorgen.

dit is het leven!!!!


overige weblog artikelen
9 mei 2012Witte chocolademousse
23 april 2012Wachten...(Loesis een beetje afgeleid...)
10 maart 2012Punt
25 februari 2012Egotripper
19 februari 2012Wat in mijn kop zit zit niet in mijn kont!
18 februari 2012Het mooie seizoen is weer begonnen!
11 februari 2012Te weinig tijd, of te veel boekjes?
6 februari 2012Ladies and gentleman..... Graag uw aandacht voor....
5 februari 2012Help! Ik ben oud! ;-)
28 januari 2012de Boer, Jantje de Boer
1 januari 2012Pieker je net, it kom doch oars
22 oktober 2011Out Of The Box
9 juli 2011Fijne vakantie
30 mei 2011Update
20 maart 2011Ladies and gentlemen....trrrr....! (Tromgeroffel)
28 februari 2011Social media
5 januari 2011Go with the flow
24 november 2010Erg Kip
16 oktober 2010Lastig
12 september 2010Ik heb er alle tijd voor
3 september 2010Maandag onder het mes!
26 juli 2010Koos Werkeloos
15 juni 2010Gras
12 mei 2010Het ultieme relaxen - sauna
5 februari 2010Het zekerst is het onzekere
28 december 2009Gewoon doorgaan
20 november 2009Iets heel anders...
27 oktober 2009Hoe vertel ik het mijn zoon.
17 september 2009Moeder ben je voor je hele leven....
17 augustus 2009Niets went zo snel als luxe
17 juli 2009Wederopbouw
1 juni 2009Even wennen
2 mei 2009`Gewoon` puber of opnieuw losgeslagen?
21 april 2009Dip
23 maart 2009Tijd over, energie voor tien, (te) makkelijk
13 februari 2009Medium
18 januari 2009Krokussen en narcissen
14 december 2008Vier seizoenen
2 december 2008Dag lief....
12 november 2008De chemo is niet aangeslagen
22 oktober 2008Lichtpuntje
4 oktober 2008Gijs is ongeneselijk ziek....
28 juli 2008Weet je wat ik zie als ik gedronken heb?
21 juni 2008I proudly present....
20 mei 2008Kinderachtig?
28 april 2008Rinus
31 maart 2008...en soms zit het een beetje tegen.
10 maart 2008Bladerdeeg plakt het beste aan de kant waar eerst het velletje zat.
10 februari 2008ff niks
22 januari 2008Kopen hoeft niet. Winkelen is ook leuk.
9 januari 2008Recept voor het opvoeden van pubers
31 december 2007Op naar 2008!
24 december 2007Zinloos geweld - blijf met je tengels van mijn kind af!
26 november 2007De cavia is dood
18 november 2007Loes - `Niet zeuren, doorzwemmen Jantje!`
4 november 2007Loes - Hondenmens
17 oktober 2007Loes - Mijmeringen boven de strijkplank
9 september 2007Loes - Ontucht
18 augustus 2007Loes - Alles weer normaal
21 juli 2007Loes - Een échte vakantie!
23 juni 2007Scrapkoorts - Gijs
3 juni 2007Niks om aan te trekken
24 april 2007Loes - Zorgen
13 maart 2007Loes - Samengesteld gezin perikelen.....de ex-vrouw
12 februari 2007Loes - Aan de korte riem
13 januari 2007Loes - Veranderingen
30 december 2006husseflus - het was een prachtjaar...
11 december 2006Loes: Ouderdomskwaaltjes en jeugdpuistjes
26 november 2006husseflus - de smaak van December...
25 oktober 2006husseflus - eens maar nooit weer.
18 oktober 2006Loes - Dag vriend
26 september 2006husseflus - nieuwe tijden
3 september 2006Loes - Vakantie
27 augustus 2006husseflus - aan de deur wordt niet gekocht!
8 augustus 2006Loes - Hij is kapot! #$%grmbl!#$%^!!
24 juli 2006husseflus - playbackshow
18 juli 2006Loes - Is er leven na de mobiel?
2 juli 2006husseflus - vliegen en doorgaan
26 juni 2006Loes - Ik ben het zat!
11 juni 2006Loes - leuk buurtje
21 mei 2006Loes - Dromen..... ;-)
2 april 2006Loes - Never a dull moment
2 maart 2006Peter - Carnaval
29 januari 2006Loes - Huishouden en huisregels
20 januari 2006Peter - Alleenstaand vaderschap
15 december 2005Loes - Dreumes van éénmetertachtig
3 december 2005Peter - Sinterklaasstress
1 november 2005Loes - Samengesteld gezin: moeilijk of anders?
3 oktober 2005Gijs - `Medewerker Operations Support m/v`
1 september 2005Loes - `Hij is er aan toe.`
7 juli 2005Gijs - Omdat ik het zeg!
1 februari 2005Loes - 3,4,5,6. - Samengesteld in de ruimste zin van het woord
1 september 2004Loes - Echte vrienden
1 juli 2004Gijs - Armpjes
1 juni 2004Loes - Zomervakantie
1 mei 2004Loes - En hoe is dat nu voor de kinderen?
1 april 2004Loes - Hier had ik wel zonder gekund...
1 maart 2004Loes - Kleine jongens worden groot
1 februari 2004Gijs - Eén vader, drie dochters.
1 januari 2004Loes - Gelukkig nieuwjaar!

 

   
   

Steun Stichting 1Ouder: bankrekeningnummer 341631892 o.v.v. donatie