HomeNieuwsArtikelenDe expertWeblogReizenForumChat
GezinssituatiesBoekenLinksAdressenPollsKalenderOver onsRegistreren

   Home / Weblog
inloggen
wachtwoord vergeten Lees verder
 
Loginnaam
Wachtwoord
Altijd ingelogd blijven
 

zoeken
 
 

 
 

nu online
 
Leden0
Gasten2
Anoniem0
Laatst ingelogd:

forum
 
08-09-2021:
Birdnesting tijdens de scheiding, een vraag
Was ik weer even

01-06-2017:
Voorstellen

28-05-2017:
Koop kwaliteit paspoort, bestuurder licentie, ID-kaarten, diploma, visa, master kaarten bankbiljette
Koop kwaliteit paspoort, bestuurder licentie, ID-kaarten, diploma, visa, master kaarten bankbiljette

10-05-2017:
Vakantie berichten plaatsen

25-01-2017:
Ik zoek leuk contact om af en toe leuke dingen doen samen met mijn dochter. Omgeving Groningen.

02-01-2017:
Gezocht happy single moeders voor dagje weg, uitgaan etc.

28-12-2016:
Problemen met Exen

28-10-2016:
Inzichten scheiding

15-09-2016:
Ik sta nog steeds na bijna 4 jaar uit elkaar op de hypotheek

27-06-2016:
Hier ben ik dan..

03-06-2016:
Wie woont er in....

11-04-2016:
Ik ben er eindelijk uit, ik wil scheiden. Maar durf niet, vanwege de kinderen

06-04-2016:
Wat nu..

30-03-2016:
Hulp studiekeuze kind

26-03-2016:
Hoi allemaal

24-03-2016:
Tranenkraantje

17-02-2016:
Alleen staande ouder

09-02-2016:
Even voorstellen

01-02-2016:
Problemen met Forum, OPGELOST??!

26-12-2015:
Eindwerk: op zoek naar BAM`s

23-12-2015:
Whatsapp gesprek stiefmoeder stiefzoon. Is dit normaal?sapp gesprek stiefmoeder stiefzoon. Is dit normaal?

24-11-2015:
Hulp nodig, toestemming andere ouder

23-11-2015:
Hoi hoi vanuit Amsterdam

 

weblog
 
 

Loes - Vakantie

3 september 2006

Vakantie?

Stress en slechtweer zijn natuurlijk niet bepaald ingrediënten om van drie vrije weken te genieten. We hadden er zo naar uitgekeken. Lekker ontbijten in de tuin. Eindelijk het fietsenschuurtje afmaken. Dat laatste puntje van de tuin aanleggen. Dat ging dus allemaal niet door, schietgebedjes ten spijt. Noodweer werd ons deel. En irritatie op irritatie.

Na het gedoe met mijn gsm hoopten wij aan een ongestoorde vakantie te kunnen beginnen, maar het volgende vervelende voorval diende zich al aan. Al ruim een jaar proberen wij de buren aan de overkant te overtuigen van het feit dat wij voor onze kater nét zo goed zorgen als voor de andere drie katten die ons gezin telt. De buren vinden van niet. Een jaar geleden hebben we de kat ‘terug moeten kopen’ van het dierenasiel waar zijn hem gebracht hadden, en ze zijn er ongevraagd mee naar de dierenarts geweest. En ondanks onze duidelijke protesten vinden zij dat ze de kat moeten voeren en binnen halen. Ik ben ontelbare keren langs geweest bij deze mensen om te proberen duidelijk te maken dat die zorg niet nodig, sterker nog zéér ongewenst is, maar dat heeft nog niks opgeleverd. De bom barstte toen de buren terug kwamen van vakantie en ons verweten dat wij niet goed voor de kat gezorgd hadden, dat hij te mager was en verwaarloosd werd. Er is een heftige woordenwisseling ontstaan waarvan wij hopen dat de boodschap nu eens overgekomen is. De kat hebben we uiteindelijk maar laten chippen (13 jaar lang niet nodig geweest) en de dierenartsen en asielen in de buurt hebben een brief gehad waarin staat dat die familie geen zeggenschap heeft over deze kat. In één ding hadden de buren evengoed wel gelijk. Onze kat ziet er niet echt gezond uit en valt zorgelijk snel af. En dus zaten we in onze vakantie bij de dierenarts en wordt er voor het luttele bedrag van 117,- bloed onderzocht.

Een falende gsm, eigenwijze buren en zorg om een zieke kat. Het zijn natuurlijk niet de grootste ergernissen en zorgen. Van een heel andere orde is de mogelijke aanklacht van kindermishandeling die ons boven het hoofd hangt. Kindermishandeling ja……

Kort nadat wij hier kwamen wonen hebben wij kennis gemaakt met “De Daltons” ofwel “De Drieling” Drie broertjes in de leeftijd van ongeveer 9, 11 en 13 jaar, met een wisselend groepje vrienden. Allen buitenlanders en in de buurt bekend en gevreesd om hun brutale, asociale en valse pesterijen, met een feilloos gevoel voor de grens van ‘kwajongensstreken’ en ‘crimineel gedrag’. Een ruim jaar zijn wij, maar vooral Sam, hun doelwit. De buitenkraan is van de muur getrapt, spullen vernield, troep in de tuin gegooid, struiken uit de grond gerukt. En hoewel we nooit gezien hebben dat ze dergelijke dingen deden, waren ze wel steeds voor of na zulke gebeurtenissen in de buurt. Sam verteld regelmatig dat ze hem op straat na lopen, in sluiten, uit jouwen. Met scheldwoorden waar de honden geen brood van lusten. De pesterijen gaan zo ver dat Sam eens is bedreigd met de woorden: “Als je nog een keer buiten komt dan steek ik je met een mes!”
Een gewoon gesprek met deze jongens (“Kom op joh. Schei er eens mee uit. Ga wat anders doen.”) heeft geen enkel resultaat. Een negen jarige dreumes die met een brutale kop naar je roept dat je respect voor hem moet hebben….
De politie doet niks. Hoewel de wijkagent op de hoogte is van de streken van ‘de drieling’ en de overlast die zij in de wijk veroorzaken, we zien hem nooit. Het enige wat we kunnen is elke keer weer als er een voorval is, dit melden bij de politie. Dan doen we, voor de vorm.

De laatste tijd leek het weer goed te gaan. Sam kwam nog wel eens met verhalen thuis, maar het leek te hanteren. Tot een goeie week geleden. Sam zou met de honden naar het park en kwam de drieling en consorten weer tegen. En weer hadden ze het op hem gemunt. Sam besluit terug naar huis te gaan, maar het stel rijdt om en wacht hem op. Wij zitten binnen en horen het tumult. Gescheld waar de honden geen brood van lusten en Sam die helemaal overstuur de poort doorkomt. Hij blijkt er doorheen getrapt te zijn door één van de drieling!!
Op dat moment slaan bij mij de stoppen door. Als ik al psalmen zou kennen schieten ze me op dat moment beslist niet te binnen. Ik stuif overeind, de tuin en de poort door, op de voet gevolgd door een net zo kwaaie Gijs. Ik schreeuw tegen de eerste de beste van het 5-tal dat het nu eens afgelopen moet zijn met het gepest, gesar, geëtter en gesodemieter. Ik ben letterlijk witheet van woede en ben in staat het kind wat aan te doen. De totaal onbewogen houding van het kind, zijn brutale blik en het feit dat hij nog tegen me in gaat ook doet de zaak geen goed. Ook Gijs doet een poging wat indruk te maken en duwt een van de jongens een stukje naar achteren en herhaalt dat wij het nu echt zat zijn. De jongen reageert alleen maar door te zeggen dat we respect voor hem moeten hebben. Jaaaa….. Nog effe…! Wat is dat voor een idioterie! Respect, voor een 11 jarig schoffie? Ik probeer nog een keer duidelijk te maken wat we van deze jongens verwachten en dan volgen de gebeurtenissen elkaar in een rap tempo op. De jongen haalt naar mij uit en dat gaat Gijs te ver. Hij pakt de jongen bij zijn kraag, duwt hem van mij af en in de struiken. De jongen schrikt (eindelijk effect dus?) en het groepje stuift uiteen. Van een afstand gooien ze bijna raak een stok terwijl één van hen zijn moeder belt. Moeder komt, wil niet binnen komen voor een gesprek, heeft een neefje bij zich dat ons bedreigd, en belt, na wat vruchteloze pogingen van onze kant om het een en ander te bepraten, de politie om een aanklacht te doen van kindermishandeling.

Als de politie uiteindelijk beide verhalen heeft gehoord zeggen zij dat het een lastige situatie is, dat zij begrijpen dat wij er van balen, maar dat er helaas niet veel aan te doen is. En het advies om bij deze mensen uit de buurt te blijven. Alsof wij ze opzoeken! Verder vertelt de agent dat de moeder tegen hun advies in toch een aanklacht van kindermishandeling in zal gaan dienen maar dat hij Gijs niet mee neemt omdat er geen grond tot aanhouding is.
Zij laten ons totaal verbluft achter. Hoe is dit allemaal mogelijk!? Het heeft dan ook even geduurd voor dit absurde voorval door ons systeem heen was.
En dat was week twee van onze vakantie.

De derde week van onze vakantie begon werkelijk heerlijk. Drie dagen logeren in appartementenboerderij ‘De Heerlijkheid’ op Texel. Met zon, frisse wind, prachtige natuur en heerlijk genieten en niks bijzonders doen. Even van huis en niet de dagelijkse dingen om ons heen leverde het echte vakantie gevoel op. En zo leek het toch nog goed te komen met onze vakantie. Tot ik vrijdag avond terug kwam van een gezellige dag met mijn vriendin in Den Haag. Rond een uurtje of negen rij ik relaxed met een rustig gangetje over de snelweg richting Utrecht. Alles gaat goed tot een andere automobilist ineens bedenkt ook die kant uit te willen en naar links schiet. Maar daar zat ik al! Ik rem en wijk uit maar kan niet voorkomen dat mijn rechtervoorkant zijn linkerachterkant raakt.
Na drie kwartier bibberen van de kou langs de kant van de weg stap ik gewapend met de nodige gegevens én foto`s (lang leve de mobiel met camera!) weer in de auto en vervolg mijn weg. Cynisch voor mijzelf uit zuchtend: “Wat een passende afsluiting van een niet echt geslaagde vakantie”

Eenmaal thuis op de bank bij een borrel kijken Gijs en ik terug op onze drie vrije weken. Natuurlijk was het niet alleen maar kommer en kwel, maar al die extra stress dingen …… en dat weer….. Zó jammer. We waren wel toe aan drie weken rust in ons turbulente bestaan. In een gezin met zes man en een veestapel ben je verzekerd van de nodige zorgen, tumult, werk en georganiseer, en is er weinig gelegenheid én geld om het er met z`n tweeën van te nemen. Dan reken je wel een beetje op je vakantie. En omdat dat niet altijd het gewenste resultaat heeft hebben we ons nu voorgenomen om zo door het jaar heen wat meer tijd voor ons samen te creëren. Een weekeindje

, of zo`n aanbieding van , of moet toch wel eens een keer kunnen. Of samen eens of .
Ik heb er nu al zin in.

Groeten,
Loes


Reacties
Schrijf zelf een reactie Reageer
22 september 2006 door husseflusEven er tussenuit moet zeker kunnen loes. Eventjes op adem komen, weg uit de sleur van alledag. Het hoeft niet duur te zijn om heerlijk te genieten. Dus als je kunt gaan dan gewoon heerlijk genieten ervan. Dat ga ik volgende week ook doen. Ik ga de 27e weg en kom rond de 15e oktober weer terug. Heerlijk ruim twee weken er van tussen...en mijn jongste die blijft alleen thuis voor het eerst zolang dus ben benieuwd wat er nog over is van mijn huis als ik terug kom whahaha...hoe netjes ze het heeft schoongemaakt en opgeruimd. Ik vertrouw erop dat het helemaal goed zit. De oudste is op safari reis dan en voor een paar weken in het buitenland. Zolang ze zonder spinnen, slangen en kakkerlakken thuiskomt vind ik het best .


overige weblog artikelen
9 mei 2012Witte chocolademousse
23 april 2012Wachten...(Loesis een beetje afgeleid...)
10 maart 2012Punt
25 februari 2012Egotripper
19 februari 2012Wat in mijn kop zit zit niet in mijn kont!
18 februari 2012Het mooie seizoen is weer begonnen!
11 februari 2012Te weinig tijd, of te veel boekjes?
6 februari 2012Ladies and gentleman..... Graag uw aandacht voor....
5 februari 2012Help! Ik ben oud! ;-)
28 januari 2012de Boer, Jantje de Boer
1 januari 2012Pieker je net, it kom doch oars
22 oktober 2011Out Of The Box
9 juli 2011Fijne vakantie
30 mei 2011Update
20 maart 2011Ladies and gentlemen....trrrr....! (Tromgeroffel)
28 februari 2011Social media
5 januari 2011Go with the flow
24 november 2010Erg Kip
16 oktober 2010Lastig
12 september 2010Ik heb er alle tijd voor
3 september 2010Maandag onder het mes!
26 juli 2010Koos Werkeloos
15 juni 2010Gras
12 mei 2010Het ultieme relaxen - sauna
5 februari 2010Het zekerst is het onzekere
28 december 2009Gewoon doorgaan
20 november 2009Iets heel anders...
27 oktober 2009Hoe vertel ik het mijn zoon.
17 september 2009Moeder ben je voor je hele leven....
17 augustus 2009Niets went zo snel als luxe
17 juli 2009Wederopbouw
1 juni 2009Even wennen
2 mei 2009`Gewoon` puber of opnieuw losgeslagen?
21 april 2009Dip
23 maart 2009Tijd over, energie voor tien, (te) makkelijk
13 februari 2009Medium
18 januari 2009Krokussen en narcissen
14 december 2008Vier seizoenen
2 december 2008Dag lief....
12 november 2008De chemo is niet aangeslagen
22 oktober 2008Lichtpuntje
4 oktober 2008Gijs is ongeneselijk ziek....
28 juli 2008Weet je wat ik zie als ik gedronken heb?
21 juni 2008I proudly present....
20 mei 2008Kinderachtig?
28 april 2008Rinus
31 maart 2008...en soms zit het een beetje tegen.
10 maart 2008Bladerdeeg plakt het beste aan de kant waar eerst het velletje zat.
10 februari 2008ff niks
22 januari 2008Kopen hoeft niet. Winkelen is ook leuk.
9 januari 2008Recept voor het opvoeden van pubers
31 december 2007Op naar 2008!
24 december 2007Zinloos geweld - blijf met je tengels van mijn kind af!
26 november 2007De cavia is dood
18 november 2007Loes - `Niet zeuren, doorzwemmen Jantje!`
4 november 2007Loes - Hondenmens
17 oktober 2007Loes - Mijmeringen boven de strijkplank
9 september 2007Loes - Ontucht
18 augustus 2007Loes - Alles weer normaal
21 juli 2007Loes - Een échte vakantie!
23 juni 2007Scrapkoorts - Gijs
3 juni 2007Niks om aan te trekken
24 april 2007Loes - Zorgen
13 maart 2007Loes - Samengesteld gezin perikelen.....de ex-vrouw
12 februari 2007Loes - Aan de korte riem
13 januari 2007Loes - Veranderingen
30 december 2006husseflus - het was een prachtjaar...
11 december 2006Loes: Ouderdomskwaaltjes en jeugdpuistjes
26 november 2006husseflus - de smaak van December...
25 oktober 2006husseflus - eens maar nooit weer.
18 oktober 2006Loes - Dag vriend
26 september 2006husseflus - nieuwe tijden
3 september 2006Loes - Vakantie
27 augustus 2006husseflus - aan de deur wordt niet gekocht!
8 augustus 2006Loes - Hij is kapot! #$%grmbl!#$%^!!
24 juli 2006husseflus - playbackshow
18 juli 2006Loes - Is er leven na de mobiel?
2 juli 2006husseflus - vliegen en doorgaan
26 juni 2006Loes - Ik ben het zat!
11 juni 2006Loes - leuk buurtje
21 mei 2006Loes - Dromen..... ;-)
2 april 2006Loes - Never a dull moment
2 maart 2006Peter - Carnaval
29 januari 2006Loes - Huishouden en huisregels
20 januari 2006Peter - Alleenstaand vaderschap
15 december 2005Loes - Dreumes van éénmetertachtig
3 december 2005Peter - Sinterklaasstress
1 november 2005Loes - Samengesteld gezin: moeilijk of anders?
3 oktober 2005Gijs - `Medewerker Operations Support m/v`
1 september 2005Loes - `Hij is er aan toe.`
7 juli 2005Gijs - Omdat ik het zeg!
1 februari 2005Loes - 3,4,5,6. - Samengesteld in de ruimste zin van het woord
1 september 2004Loes - Echte vrienden
1 juli 2004Gijs - Armpjes
1 juni 2004Loes - Zomervakantie
1 mei 2004Loes - En hoe is dat nu voor de kinderen?
1 april 2004Loes - Hier had ik wel zonder gekund...
1 maart 2004Loes - Kleine jongens worden groot
1 februari 2004Gijs - Eén vader, drie dochters.
1 januari 2004Loes - Gelukkig nieuwjaar!

 

   
   

Steun Stichting 1Ouder: bankrekeningnummer 341631892 o.v.v. donatie