HomeNieuwsArtikelenDe expertWeblogReizenForumChat
GezinssituatiesBoekenLinksAdressenPollsKalenderOver onsRegistreren

   Home / Weblog
inloggen
wachtwoord vergeten Lees verder
 
Loginnaam
Wachtwoord
Altijd ingelogd blijven
 

zoeken
 
 

 
 

nu online
 
Leden0
Gasten2
Anoniem0
Laatst ingelogd:

forum
 
17-11-2023:
Beachbar 215

08-09-2021:
Birdnesting tijdens de scheiding, een vraag
Was ik weer even

01-06-2017:
Voorstellen

28-05-2017:
Koop kwaliteit paspoort, bestuurder licentie, ID-kaarten, diploma, visa, master kaarten bankbiljette
Koop kwaliteit paspoort, bestuurder licentie, ID-kaarten, diploma, visa, master kaarten bankbiljette

10-05-2017:
Vakantie berichten plaatsen

25-01-2017:
Ik zoek leuk contact om af en toe leuke dingen doen samen met mijn dochter. Omgeving Groningen.

02-01-2017:
Gezocht happy single moeders voor dagje weg, uitgaan etc.

28-12-2016:
Problemen met Exen

28-10-2016:
Inzichten scheiding

15-09-2016:
Ik sta nog steeds na bijna 4 jaar uit elkaar op de hypotheek

27-06-2016:
Hier ben ik dan..

03-06-2016:
Wie woont er in....

11-04-2016:
Ik ben er eindelijk uit, ik wil scheiden. Maar durf niet, vanwege de kinderen

06-04-2016:
Wat nu..

30-03-2016:
Hulp studiekeuze kind

26-03-2016:
Hoi allemaal

24-03-2016:
Tranenkraantje

17-02-2016:
Alleen staande ouder

09-02-2016:
Even voorstellen

01-02-2016:
Problemen met Forum, OPGELOST??!

26-12-2015:
Eindwerk: op zoek naar BAM`s

23-12-2015:
Whatsapp gesprek stiefmoeder stiefzoon. Is dit normaal?sapp gesprek stiefmoeder stiefzoon. Is dit normaal?

24-11-2015:
Hulp nodig, toestemming andere ouder

 

weblog
 
 

husseflus - het was een prachtjaar...

30 december 2006

En zo zijn we weer bijna aan het einde gekomen van het jaar 2006. Tijd voor de laatste weblog van het jaar...maar ook tijd voor mijn allerlaatste weblog. Ik heb het afgelopen jaar meerdere stukjes geschreven en ik kan terug kijken op een jaar waarin vreugde, liefde, plezier maar ook verdriet en pijn elkaar opvolgde.

Eind Januari was de geboorte van mijn eerste kleinkind. Mijn tienerdochter is bevallen van een kerngezonde meid. Het was een erg mooie ervaring om op terug te kijken, maar het gevoel 'oma' voelde zo vreemd. Zelf nog zo jong. Ik heb echt moeite gehad om aan het idee te wennen. Bij vrienden heb ik heel wat uitgehuild en gesnotterd: "ik voel me helemaal geen oma, en ik vind het zo moeilijk om mijn rust kwijt te zijn nu." De kraamtijd heb ik deels op me genomen nadat mijn dochter vier dagen in het ziekenhuis had gelegen. Over het algemeen ging dat vrij goed, maar ik was moe van de nachten op zitten. Toch ging het vrijwel vanzelf. Zij is de moeder en ik liet haar aangeven wat ze wou en niet wou. Soms bracht het ook wat conflicten met zich mee, want tiener zijn, en moeder zijn dat botste vreselijk. De ene dag had ik de volwassen vrouw voor me waar ik goed mee kon praten, en de volgende dag ging ze flink tekeer als puber zijnde en mocht ik vooral niet in de buurt van haar of de baby komen. Nu weet ik hoe oma's aan grijze haren komen...gewoon omdat ze vaak lijdzaam toe moeten kijken hoe een ander zich door bepaalde momenten worstelt waarop het allemaal veel makkelijker had gekunt, en ondanks dat... het wel aangeven, maar toch respect tonen voor haar opvattingen. Tijdens haar zwangerschapsverlof studeerde ze zo hard dat ze vervroegd haar diploma mocht halen...en met dat deeldiploma is ze daarna aan haar studie spw3 begonnen, waar ze nu nog bijna drie jaar van te gaan heeft. Trotser kan een moeder en oma niet zijn, als ze ziet dat haar kind én een goede moeder is, én het goed doet op school. En het woord 'oma' gebruiken velen nog steeds om me te plagen want zelfs na bijna een jaar vind ik het nog steeds een vreemd woord om te horen.

Februari...een mijlpaal, mijn oudste dochter is achttien geworden. Heel veel mooie dingen komen op je af als je achttien bent, maar ook nadelen. Zo werdt ze met achttien te oud en te duur voor haar bijbaantje. Ze had al drie contracten gehad en vast aannemen dat gebeurde niet. Voor haar weer twee 15 jarige. In totaal werden er vier mensen uitgezet die de leeftijdsgrens hadden bereikt tegelijkertijd met haar. Haar contract liep nog tot mei en tot die tijd heeft ze daar gewerkt, ruim twee jaar dus. Aan de ene kant vond ze het jammer, maar aan de andere kant had ze het daar ook wel weer gezien. Mogelijkheden lagen weer open...bovendien mocht ze voor het eerst gaan stemmen dit jaar wat ze ook wel spannend vond. Ze ging alles volgen over de politiek en we hadden er hele gesprekken en discussies over, vaak tot 's avonds laat. Erg boeiend om hierover van gedachten te wisselen.

2006 was voor mij een jaar van ziekenhuisbezoeken, opnames en operaties. Veel medicijnen, fysiotherapie. Een jaar met pijnlijke momenten na de operatie. Alles liep niet zoals het moest lopen. Een jaar weer van vele antibiotica kuren, waarna de keuze voor prednison weer voor de hand ligt. Een jaar waarin mijn bloed geen enkele normale waarde heeft behaald. Een jaar waarin ik moe was van het ziek zijn. Een jaar waarin ik in december officieel afscheid heb genomen van mijn buddy die me ruim een jaar heeft bijgestaan. Tegen haar kon ik kletsen, als ik wou dan ging ze mee naar het ziekenhuis ter ondersteuning. Bij haar kon ik lachen, huilen en mijn zorgen kwijt worden. Ondanks dat hebben we veel leuke dingen gedaan. Op de dagen dat ik me gewoon goed voelde gingen we shoppen. Tuincentra's afstruinen en spirituele zaakjes bezoeken. Altijd namen we dan ergens een tussenstop om een bakkie te doen. Soms met gebak en een andere keer weer met een broodje erbij. Gewoon even gezellig niksen en rondstruinen omdat het mag.

2006 was ook een jaar waarin we veel gelachen hebben. Gewoon door blunders van elkaar, maar ook door de dingen die we ondernamen als gezin zijnde of ik alleen, soms met iemand anders. Zo ging ik vaker naar het strand om even een drankje te doen met vrienden, even hangen op een terrasje in Scheveningen als de zon scheen, of bij het haardvuur zitten daar en kletsen als het buiten stormde. Ging ik met een heel speciaal iemand wandelen op het strand om twee/drie uur in de nacht. Had ik een date in mijn bed voor een bakkie koffie en zaten we elkaar druiven te voeren...een topnacht. Lag ik met een kennis shoarma te eten in bed na mijn operatie. Weten jullie hoe dat gaat als je plat op je rug moet liggen om dan shoarma te eten? Niet dus met al die kleine stukjes Het was een jaar voor mij met vlinders in mijn buik die daar nog steeds fladderen...Gingen we met een clubje op spokenjacht waarbij de oudste languit in de modder viel en er zelf uitzag als een spook. Ging mijn jongste op survival in de Belgisch/Franse ardennen waarna ze terug kwam met verhalen over bijna de ravijn infietsen, schoen verliezen in een stromend beekje en toen de andere ook maar weg laten stromen...spoken die ze gezien hadden in het oude weeshuis waar ze logeerde. Mijn oudste ging haar 'safari'reis maken, die heel anders verliep dan was verwacht. Ze konden niet met de jeep gaan omdat het teveel geregend had, en daarom zijn ze maar een boottocht gaan doen. Beide hebben er mooie herinneringen aan overgehouden. Was ik aan het klussen waarbij ik altijd wel iets eraan overhield. Of met mijn tenen in een bak verf staan, of een gipszak die open ploft en rond stuift. En mijn tenen die ik ohhh zo vaak gestoten heb en die weer eens blauw werden. Ondanks dat was de manier waarop het ging vaak lachwekkend, en is het mijn eigen schuld daar ik het liefste op blote voeten loop. Ik heb het in elk geval overleeft zonder krukken...zo eindigde het jaar ervoor toen ik ruzie had gehad met een tram. Iedereen zei al: "je moet niet proberen om de tram tegen te houden"...duhhhh, dat heb ik dit jaar ook niet meer gedaan.

En zo zit dit jaar er dus weer bijna op, en eindig ik met de relatie tussen mijn familie en mij. Alle banden heb ik gebroken met zowel mijn moeder in november als met mijn zus en haar gezin in october. De enigste die diep in mijn hart zit is mijn vader en hij zal ook altijd welkom blijven. Het zijn mijn keuzes die ik weloverwogen en na veel nadenken heb gemaakt. De kinderen maken hierin hun eigen keuzes en ik laat ze daar vrij in.

Ook heeft de wereld er weer een nieuwe wereldburger bij. Een kennis van me heeft een baby gekregen net voor de kerst, en zo begon en eindig ik dus in de eerste maand en de laatste maand van dit jaar met een geboorte, beide meisjes.

Ook eindig ik dit jaar met een flinke griep, al veertien dagen lig ik te hoesten, heb ik al meer dan vijf dagen gehad met erg hoge koorst en de rest verhoging. Is het kuchen, kuchen en nog eens kuchen, maar vooral een hese stem. En met deze hese stem heb ik vorige week telefonisch contact gehad met een andere één oudermoeder om een keer een bakkie mee te gaan drinken, dat lijkt me erg gezellig. Ondanks de verkoudheid toch een paar hele fijne kerstdagen gehad al liep niet alles van een leien dakje, en morgenavond dan neem ik afscheid van een druk, gezellig, apart jaar en ga ik vol goede moed het nieuwe jaar in...met nieuwe kansen. Mooie dingen in het verschiet.

Voor mij was dit mijn laatste weblog, en ik hoop dat er weer snel iemand anders komt in mijn plaats waarbij we een tijdje mee mogen kijken achter de schermen, hoe daar alles reilt en zijlt in het gezin. Ik heb genoten van de stukjes die ik voor jullie geschreven heb, stukjes waar ik vaak toch leuke reacties op kreeg via een Bp-tje. Ik ga het aankomend jaar vol goede moed beginnen en ik heb mezelf voorgenomen om wederom het beste te krijgen voor zowel mezelf als mijn gezin. Zo kijk ik ook terug op 2006...het was een fijn jaar met veel wijsheid, beslissingen en vooral geestelijke groei.

Lieve groeten
van mij.


Reacties
Schrijf zelf een reactie Reageer
11 januari 2007 door knoppenbonkerik weet je te vinden als het me een keertje niet lukt

Eric
11 januari 2007 door husseflusOok ik lees altijd alle stukjes erg graag, zoveel manieren van schrijven en zoveel onderwerpen. Ik ga je heel veel succes wensen. Volgens mij gaat het je prima lukken. :)

Succes en groetjes.
Hus.
10 januari 2007 door knoppenbonkerHus, ik heb genoten van je mooie weblogs, soms ontroerend, soms grappig maar vooral... mooi geschreven !

Zoals je weet ga ik ook weblogs schrijven en binnenkort zal mijn eerste column te lezen zijn. Ik vind het wel spannend hoe de reacties zullen zijn en zie er ook wel een uitdaging in.

Bedankt voor het "meekijken" in je leven... Nu mag jij "meekijken" in het mijne

Eric


overige weblog artikelen
9 mei 2012Witte chocolademousse
23 april 2012Wachten...(Loesis een beetje afgeleid...)
10 maart 2012Punt
25 februari 2012Egotripper
19 februari 2012Wat in mijn kop zit zit niet in mijn kont!
18 februari 2012Het mooie seizoen is weer begonnen!
11 februari 2012Te weinig tijd, of te veel boekjes?
6 februari 2012Ladies and gentleman..... Graag uw aandacht voor....
5 februari 2012Help! Ik ben oud! ;-)
28 januari 2012de Boer, Jantje de Boer
1 januari 2012Pieker je net, it kom doch oars
22 oktober 2011Out Of The Box
9 juli 2011Fijne vakantie
30 mei 2011Update
20 maart 2011Ladies and gentlemen....trrrr....! (Tromgeroffel)
28 februari 2011Social media
5 januari 2011Go with the flow
24 november 2010Erg Kip
16 oktober 2010Lastig
12 september 2010Ik heb er alle tijd voor
3 september 2010Maandag onder het mes!
26 juli 2010Koos Werkeloos
15 juni 2010Gras
12 mei 2010Het ultieme relaxen - sauna
5 februari 2010Het zekerst is het onzekere
28 december 2009Gewoon doorgaan
20 november 2009Iets heel anders...
27 oktober 2009Hoe vertel ik het mijn zoon.
17 september 2009Moeder ben je voor je hele leven....
17 augustus 2009Niets went zo snel als luxe
17 juli 2009Wederopbouw
1 juni 2009Even wennen
2 mei 2009`Gewoon` puber of opnieuw losgeslagen?
21 april 2009Dip
23 maart 2009Tijd over, energie voor tien, (te) makkelijk
13 februari 2009Medium
18 januari 2009Krokussen en narcissen
14 december 2008Vier seizoenen
2 december 2008Dag lief....
12 november 2008De chemo is niet aangeslagen
22 oktober 2008Lichtpuntje
4 oktober 2008Gijs is ongeneselijk ziek....
28 juli 2008Weet je wat ik zie als ik gedronken heb?
21 juni 2008I proudly present....
20 mei 2008Kinderachtig?
28 april 2008Rinus
31 maart 2008...en soms zit het een beetje tegen.
10 maart 2008Bladerdeeg plakt het beste aan de kant waar eerst het velletje zat.
10 februari 2008ff niks
22 januari 2008Kopen hoeft niet. Winkelen is ook leuk.
9 januari 2008Recept voor het opvoeden van pubers
31 december 2007Op naar 2008!
24 december 2007Zinloos geweld - blijf met je tengels van mijn kind af!
26 november 2007De cavia is dood
18 november 2007Loes - `Niet zeuren, doorzwemmen Jantje!`
4 november 2007Loes - Hondenmens
17 oktober 2007Loes - Mijmeringen boven de strijkplank
9 september 2007Loes - Ontucht
18 augustus 2007Loes - Alles weer normaal
21 juli 2007Loes - Een échte vakantie!
23 juni 2007Scrapkoorts - Gijs
3 juni 2007Niks om aan te trekken
24 april 2007Loes - Zorgen
13 maart 2007Loes - Samengesteld gezin perikelen.....de ex-vrouw
12 februari 2007Loes - Aan de korte riem
13 januari 2007Loes - Veranderingen
30 december 2006husseflus - het was een prachtjaar...
11 december 2006Loes: Ouderdomskwaaltjes en jeugdpuistjes
26 november 2006husseflus - de smaak van December...
25 oktober 2006husseflus - eens maar nooit weer.
18 oktober 2006Loes - Dag vriend
26 september 2006husseflus - nieuwe tijden
3 september 2006Loes - Vakantie
27 augustus 2006husseflus - aan de deur wordt niet gekocht!
8 augustus 2006Loes - Hij is kapot! #$%grmbl!#$%^!!
24 juli 2006husseflus - playbackshow
18 juli 2006Loes - Is er leven na de mobiel?
2 juli 2006husseflus - vliegen en doorgaan
26 juni 2006Loes - Ik ben het zat!
11 juni 2006Loes - leuk buurtje
21 mei 2006Loes - Dromen..... ;-)
2 april 2006Loes - Never a dull moment
2 maart 2006Peter - Carnaval
29 januari 2006Loes - Huishouden en huisregels
20 januari 2006Peter - Alleenstaand vaderschap
15 december 2005Loes - Dreumes van éénmetertachtig
3 december 2005Peter - Sinterklaasstress
1 november 2005Loes - Samengesteld gezin: moeilijk of anders?
3 oktober 2005Gijs - `Medewerker Operations Support m/v`
1 september 2005Loes - `Hij is er aan toe.`
7 juli 2005Gijs - Omdat ik het zeg!
1 februari 2005Loes - 3,4,5,6. - Samengesteld in de ruimste zin van het woord
1 september 2004Loes - Echte vrienden
1 juli 2004Gijs - Armpjes
1 juni 2004Loes - Zomervakantie
1 mei 2004Loes - En hoe is dat nu voor de kinderen?
1 april 2004Loes - Hier had ik wel zonder gekund...
1 maart 2004Loes - Kleine jongens worden groot
1 februari 2004Gijs - Eén vader, drie dochters.
1 januari 2004Loes - Gelukkig nieuwjaar!

 

   
   

Steun Stichting 1Ouder: bankrekeningnummer 341631892 o.v.v. donatie