HomeNieuwsArtikelenDe expertWeblogReizenForumChat
GezinssituatiesBoekenLinksAdressenPollsKalenderOver onsRegistreren

   Home / Weblog
inloggen
wachtwoord vergeten Lees verder
 
Loginnaam
Wachtwoord
Altijd ingelogd blijven
 

zoeken
 
 

 
 

nu online
 
Leden0
Gasten11
Anoniem0
Laatst ingelogd:

forum
 
17-11-2023:
Beachbar 215

08-09-2021:
Birdnesting tijdens de scheiding, een vraag
Was ik weer even

01-06-2017:
Voorstellen

28-05-2017:
Koop kwaliteit paspoort, bestuurder licentie, ID-kaarten, diploma, visa, master kaarten bankbiljette
Koop kwaliteit paspoort, bestuurder licentie, ID-kaarten, diploma, visa, master kaarten bankbiljette

10-05-2017:
Vakantie berichten plaatsen

25-01-2017:
Ik zoek leuk contact om af en toe leuke dingen doen samen met mijn dochter. Omgeving Groningen.

02-01-2017:
Gezocht happy single moeders voor dagje weg, uitgaan etc.

28-12-2016:
Problemen met Exen

28-10-2016:
Inzichten scheiding

15-09-2016:
Ik sta nog steeds na bijna 4 jaar uit elkaar op de hypotheek

27-06-2016:
Hier ben ik dan..

03-06-2016:
Wie woont er in....

11-04-2016:
Ik ben er eindelijk uit, ik wil scheiden. Maar durf niet, vanwege de kinderen

06-04-2016:
Wat nu..

30-03-2016:
Hulp studiekeuze kind

26-03-2016:
Hoi allemaal

24-03-2016:
Tranenkraantje

17-02-2016:
Alleen staande ouder

09-02-2016:
Even voorstellen

01-02-2016:
Problemen met Forum, OPGELOST??!

26-12-2015:
Eindwerk: op zoek naar BAM`s

23-12-2015:
Whatsapp gesprek stiefmoeder stiefzoon. Is dit normaal?sapp gesprek stiefmoeder stiefzoon. Is dit normaal?

24-11-2015:
Hulp nodig, toestemming andere ouder

 

weblog
 
 

Tijd over, energie voor tien, (te) makkelijk

23 maart 2009

Waar ik de energie vandaan haal weet ik niet. Maar dat vraag ik me dan ook maar niet te veel af want het levert op dit moment heel nuttige resultaten op. En later zal ik welweer zien. Mijn toilet heeft een metamorfose ondergaan en het fel geel en fel roze heeft plaatst gemaakt voor landelijk lavendelblauw met een vlinder op de muur. En past de prullenbak die uit het oude huis van Gijs komt er veel beter bij.Toen wij hier gingen wonen leek het zo`n leuk idee om het kleinste kamertje regelmatig te veranderen. Ander kleurtje, andere schildering op de muur. Het leek een goed idee….. maar na vier jaar zat nog steeds dezelfde boterbloem op de muur en kwam het er ondanks goede plannen niet van om er iets aan te doen. En nu heb ik tijd over. En op de een of andere manier dus energie voor tien. En pak ik dingen aan die al aangepakt hadden moet worden en wat er maar niet van kwam.

De verfmanie begon met het vrijkomen van het kamertje van Roos. Na haar verhuizing ‘op kamers bij haar moeder’ ben ik begonnen met de tienerkamer. De afgedankte en overtllige meubels slopen we en slepen we naar de hoek van de straat waar de grofvuildienst ze zal komen ophalen. Je staat er versteld van hoeveel buurtgenoten ineens van alles kwijt willen. In no time stond er drie keer zo veel bij onze kast en het bed. Elk detail in roze en groen (zo mogelijk nog feller dan het toilet) werd na drie lagen verf crèmekleurig. Het kamertje leek er wel drie keer zo groot! Een zee van extra ruimte. Op Marktplaats vond ik een zonnehemel voor een prikkie die door de verkopers niet alleen thuisbezorgd werd maar óók met vereende krachten boven werd gezet. Samen met Sam, Dewi en een vriend van haar zet ik het ding in elkaar en verrek ik mijn rug. Maar de eerste keer dat ik er onder lig voel ik me de koning te rijk. Wat een luxe! Twee keer twintig minuten lekker liggen. Helemaal niks doen en ondertussen uitrusten en een beetje een kleurtje krijgen. Pure verwennerij! Het oude bureau van mijn vader, wat ik als kind al zo`n mooi bureau vond en overcompleet stond te wachten in hun kelder, haal ik op met de bus van mijn werkgever. Ik verrek wéér mijn rug, maar zet door. De hulp van de kinderen wordt weer ingeroepen en in een mum van tijd staat het bureau op zijn plek. Bij Leen Bakker vind ik kant en klare gordijnen. Ook voor een prikkie. Het zit me aan alle kanten mee met het creëren van ‘de zonnestudio’ annex ‘kantoor’. Ik heb verf over, en nog steeds energie zat. En toch niet veel andere boeiende dingen te doen. Dus de overloop moest ook maar even een verfje. De muren knappen er van op dus de muur van de trap naar boven ook maar even mee nemen. Die deuren…ze zien er eigenlijk niet uit…ik heb nog verf…één laag zal wel genoeg zijn, dat ik red net. Maar één laag was natuurlijk niet genoeg en als je te zuinig bent ga je te dun verven! Dus hop naar de Gamma en nieuwe verf halen. En zo rol ik van de ene verfklus in de andere. Van de overloop naar de trap, naar het toilet en terug naar boven om tóch maar de badkamer te doen. Ik zie een leuke aanbieding van een bankje met rietenmanden bij de Xenos. Helaas ben ik nét te laat om voor de deur te mogen parkeren en sleep ik het meubelstuk én een leuke wc bril de halve winkelstraat door. Stap voor stap krijgt het huis een heel ander aanzien en de plannen voor onderhoud en aanpakken groeien. De zeurende rug én de eerste zonnestralen negeer ik. Ik ben veel te leuk bezig. De hal en de huiskamer staan ook nog op de planning. En wat in mijn kop zit, zit niet in mijn….

De planning zal even moeten wachten want eerst krijg ik twee logees. Eerst wordt de kat van de zoon van mijn vriendin gebracht. “Of ik een logeer adres wist voor het beest?” Ze had geen idee waar ze met de kat naar toe kon en op het adres waar hij nu zat kon hij echt niet blijven. Dat moet je niet aan mij vragen natuurlijk. Ik ben veel te makkelijk en haal gelijk zo`n beest in huis. Mijn vriendin kent me en misschien rekende zij op die eigenschap, ik weet het niet. In elk geval trap ik er in en heb ik nu voor zeker een half jaar een ‘logeer’ kat. Hij heeft een dag op het onlangs geverfde kamertje zitten wennen en heeft inmiddels de andere kamers boven ook afgesnuffeld. Het is een lief beest en ach…waar er drie zijn kunnen er ook vier zijn.
De ander logee is het zoontje van mijn vriendin en haar man. Het is lang geleden dat ik voor een kleintje zorgde maar het blijkt net als fietsen. Je verleert het niet! Het ventje heeft de hele week de nachtjes geteld tot het zover was en als ik eerlijk ben, ik had er best schik in dat hij zou komen. De vrijdag avond en zaterdag zijn ingericht op hem. We gaan met de ‘grote kinderen’ eten bij de Mac, waar hij zélf zijn ijsje mag maken. Het heeft zo z`n voordelen als je stiefdochter er werkt! Helemaal groots komt hij achter de toonbank vandaan met zijn zelfgemaakte lekkernij. Eenmaal thuis is het zo zachies aan bedtijd en het kereltje laat zich gedwee en zonder commentaar in het grote bed leggen en is tien minuten later onderzijl. Óp zeil ook, want al slaapt hij de hele nacht droog door, je weet het maar nooit. Het gaat goed en de andere ochtend word ik wat vroeg wakker en hoor de kleine aap zachtjes naast me kletsen en spelen. ”He! Ik wist niet dat jij al wakker was! “zegt hij tegen me als ik me omdraai. Met een lach van oor tot oor kijkt hij me aan, duidelijk met zin in wat er komen gaat. De zaterdag is begonnen. We moeten brood eten, onder de douche, met de honden naar het bos en geitjes gaan voeren op mijn werk. Teveel plannen, het geitjes voeren komt er niet van dus dat houd hij te goed. Ik heb zo de indruk dat hij nog wel eens een keertje wil komen. En dan misschien zelfs wel voor twéé nachtjes. Dat kan makkelijk want zo`n logee kan je er best bij hebben.

De zaterdag middag is begonnen en ik zou verder kunnen gaan met de volgende verfklus. Maar dan ineens zie ik de lang verwachte krokussen en narcissen in mijn tuin. En onkruid. En kuilen. De kwast zal even moeten wachten (hoe lang blijft zo`n ding goed in de ijskast?) en ik ga buiten aan de gang. Op de een of andere manier kan ik niet gestructureerd werken in de tuin. Ik ben bezig en zie een meter verder een onkruidje dat weg moet en trek het er uit. Aan de andere kant zie ik een plantje dat gesnoeid moet worden dus dat doe ik eerst. En eigenlijk moet dat middenstuk maar even omgespit worden en die kuilen (dekselse honden!) natuurlijk dichtgegooid. Al spittend neem ik me voor dat ik dan toch die fysiotherapeut maar weer moet bellen want zo gaat het niet goed met die rug. Aan het eind van de dag ben ik halverwege de tuin en lijkt het weer ergens op. Morgen verder. Kennelijk had ik het nodig want ik slaap de andere dag tot twaalf uur! Ik vind het weliswaar zonde van mijn vrije dag, maar ben wel lekker uitgerust. De zon schijnt en het is heerlijk buiten. Na een flinke wandeling met de honden ga ik verder in de tuin waar ik gebleven ben. En al onkruid plukkend en plantjes verzettend kom ik de dooie hop slierten van vorig jaar tegen. Hop is leuk hoor, maar bij de buren! Liefst een wijk verder op. Net als zevenblad en bamboe verspreidt het zichzelf onder de grond en nét als je denkt het onder controle te hebben lacht het je achter je rug uit. Overal komt het op en groeit het doorheen. Ik wil dus van de hop af en begin maar met het wegtrekken van die dooie troep uit de coniferen. Niet dat de coniferen een schoonheidsprijs verdienen, maar de hedera die ik er tegenaan gezet heb vorig jaar moeten wel de kans krijgen de kale stammen te bedekken. Ik probeer dit keer systematisch te werk te gaan maar raak het voor vandaag eigenlijk een beetje zat. Bovendien gaat het harder waaien en krijg ik het koud. En de groene container is vol. Redenen genoeg om er mee op te houden. Morgen wordt de container geleegd. Eerst even de auto naar de garage brengen voor een kleine beurt en een keuring en terug lopen met de honden. Sla ik mooi twee vliegen in één klap. En dan verder.

Nu zie ik net dat het regent. En ik meen dat er voor morgen ook geen al te lekker weer is voorspeld. Mooi strijk weer. En het kan zo maar zijn dat ik dan toch weer aan het verven sla….


Reacties
Schrijf zelf een reactie Reageer
27 maart 2009 door wirijoWat heerlijk dat je zoveel energie hebt om je huis mooi te maken.
En die logeetjes,boffen maar met jou.
23 maart 2009 door Inadag Loes,

Wat fijn om te lezen dat je zoveel energie hebt, en dat je heel druk bezig bent met huis en tuin.

groetjes!
Ina


overige weblog artikelen
9 mei 2012Witte chocolademousse
23 april 2012Wachten...(Loesis een beetje afgeleid...)
10 maart 2012Punt
25 februari 2012Egotripper
19 februari 2012Wat in mijn kop zit zit niet in mijn kont!
18 februari 2012Het mooie seizoen is weer begonnen!
11 februari 2012Te weinig tijd, of te veel boekjes?
6 februari 2012Ladies and gentleman..... Graag uw aandacht voor....
5 februari 2012Help! Ik ben oud! ;-)
28 januari 2012de Boer, Jantje de Boer
1 januari 2012Pieker je net, it kom doch oars
22 oktober 2011Out Of The Box
9 juli 2011Fijne vakantie
30 mei 2011Update
20 maart 2011Ladies and gentlemen....trrrr....! (Tromgeroffel)
28 februari 2011Social media
5 januari 2011Go with the flow
24 november 2010Erg Kip
16 oktober 2010Lastig
12 september 2010Ik heb er alle tijd voor
3 september 2010Maandag onder het mes!
26 juli 2010Koos Werkeloos
15 juni 2010Gras
12 mei 2010Het ultieme relaxen - sauna
5 februari 2010Het zekerst is het onzekere
28 december 2009Gewoon doorgaan
20 november 2009Iets heel anders...
27 oktober 2009Hoe vertel ik het mijn zoon.
17 september 2009Moeder ben je voor je hele leven....
17 augustus 2009Niets went zo snel als luxe
17 juli 2009Wederopbouw
1 juni 2009Even wennen
2 mei 2009`Gewoon` puber of opnieuw losgeslagen?
21 april 2009Dip
23 maart 2009Tijd over, energie voor tien, (te) makkelijk
13 februari 2009Medium
18 januari 2009Krokussen en narcissen
14 december 2008Vier seizoenen
2 december 2008Dag lief....
12 november 2008De chemo is niet aangeslagen
22 oktober 2008Lichtpuntje
4 oktober 2008Gijs is ongeneselijk ziek....
28 juli 2008Weet je wat ik zie als ik gedronken heb?
21 juni 2008I proudly present....
20 mei 2008Kinderachtig?
28 april 2008Rinus
31 maart 2008...en soms zit het een beetje tegen.
10 maart 2008Bladerdeeg plakt het beste aan de kant waar eerst het velletje zat.
10 februari 2008ff niks
22 januari 2008Kopen hoeft niet. Winkelen is ook leuk.
9 januari 2008Recept voor het opvoeden van pubers
31 december 2007Op naar 2008!
24 december 2007Zinloos geweld - blijf met je tengels van mijn kind af!
26 november 2007De cavia is dood
18 november 2007Loes - `Niet zeuren, doorzwemmen Jantje!`
4 november 2007Loes - Hondenmens
17 oktober 2007Loes - Mijmeringen boven de strijkplank
9 september 2007Loes - Ontucht
18 augustus 2007Loes - Alles weer normaal
21 juli 2007Loes - Een échte vakantie!
23 juni 2007Scrapkoorts - Gijs
3 juni 2007Niks om aan te trekken
24 april 2007Loes - Zorgen
13 maart 2007Loes - Samengesteld gezin perikelen.....de ex-vrouw
12 februari 2007Loes - Aan de korte riem
13 januari 2007Loes - Veranderingen
30 december 2006husseflus - het was een prachtjaar...
11 december 2006Loes: Ouderdomskwaaltjes en jeugdpuistjes
26 november 2006husseflus - de smaak van December...
25 oktober 2006husseflus - eens maar nooit weer.
18 oktober 2006Loes - Dag vriend
26 september 2006husseflus - nieuwe tijden
3 september 2006Loes - Vakantie
27 augustus 2006husseflus - aan de deur wordt niet gekocht!
8 augustus 2006Loes - Hij is kapot! #$%grmbl!#$%^!!
24 juli 2006husseflus - playbackshow
18 juli 2006Loes - Is er leven na de mobiel?
2 juli 2006husseflus - vliegen en doorgaan
26 juni 2006Loes - Ik ben het zat!
11 juni 2006Loes - leuk buurtje
21 mei 2006Loes - Dromen..... ;-)
2 april 2006Loes - Never a dull moment
2 maart 2006Peter - Carnaval
29 januari 2006Loes - Huishouden en huisregels
20 januari 2006Peter - Alleenstaand vaderschap
15 december 2005Loes - Dreumes van éénmetertachtig
3 december 2005Peter - Sinterklaasstress
1 november 2005Loes - Samengesteld gezin: moeilijk of anders?
3 oktober 2005Gijs - `Medewerker Operations Support m/v`
1 september 2005Loes - `Hij is er aan toe.`
7 juli 2005Gijs - Omdat ik het zeg!
1 februari 2005Loes - 3,4,5,6. - Samengesteld in de ruimste zin van het woord
1 september 2004Loes - Echte vrienden
1 juli 2004Gijs - Armpjes
1 juni 2004Loes - Zomervakantie
1 mei 2004Loes - En hoe is dat nu voor de kinderen?
1 april 2004Loes - Hier had ik wel zonder gekund...
1 maart 2004Loes - Kleine jongens worden groot
1 februari 2004Gijs - Eén vader, drie dochters.
1 januari 2004Loes - Gelukkig nieuwjaar!

 

   
   

Steun Stichting 1Ouder: bankrekeningnummer 341631892 o.v.v. donatie