HomeNieuwsArtikelenDe expertWeblogReizenForumChat
GezinssituatiesBoekenLinksAdressenPollsKalenderOver onsRegistreren

   Home / Weblog
inloggen
wachtwoord vergeten Lees verder
 
Loginnaam
Wachtwoord
Altijd ingelogd blijven
 

zoeken
 
 

 
 

nu online
 
Leden0
Gasten1
Anoniem0
Laatst ingelogd:

forum
 
17-11-2023:
Beachbar 215

08-09-2021:
Birdnesting tijdens de scheiding, een vraag
Was ik weer even

01-06-2017:
Voorstellen

28-05-2017:
Koop kwaliteit paspoort, bestuurder licentie, ID-kaarten, diploma, visa, master kaarten bankbiljette
Koop kwaliteit paspoort, bestuurder licentie, ID-kaarten, diploma, visa, master kaarten bankbiljette

10-05-2017:
Vakantie berichten plaatsen

25-01-2017:
Ik zoek leuk contact om af en toe leuke dingen doen samen met mijn dochter. Omgeving Groningen.

02-01-2017:
Gezocht happy single moeders voor dagje weg, uitgaan etc.

28-12-2016:
Problemen met Exen

28-10-2016:
Inzichten scheiding

15-09-2016:
Ik sta nog steeds na bijna 4 jaar uit elkaar op de hypotheek

27-06-2016:
Hier ben ik dan..

03-06-2016:
Wie woont er in....

11-04-2016:
Ik ben er eindelijk uit, ik wil scheiden. Maar durf niet, vanwege de kinderen

06-04-2016:
Wat nu..

30-03-2016:
Hulp studiekeuze kind

26-03-2016:
Hoi allemaal

24-03-2016:
Tranenkraantje

17-02-2016:
Alleen staande ouder

09-02-2016:
Even voorstellen

01-02-2016:
Problemen met Forum, OPGELOST??!

26-12-2015:
Eindwerk: op zoek naar BAM`s

23-12-2015:
Whatsapp gesprek stiefmoeder stiefzoon. Is dit normaal?sapp gesprek stiefmoeder stiefzoon. Is dit normaal?

24-11-2015:
Hulp nodig, toestemming andere ouder

 

weblog
 
 

Loes - leuk buurtje

11 juni 2006

Als ik door het keukenraam kijk wordt mijn uitzicht behoorlijk beperkt door de aanhanger óf busje van de buurman. Een over het algemeen zuurkijkende kerel, die zo nu en dan met een hoofdknik gedag zegt. Of zijn chagrijn wordt veroorzaakt door het feit dat zijn vrouw (of vriendin, dat is nog onduidelijk) in de bak zit, of doordat hij een onhandelbare zoon heeft die op een speciale school zit weet ik niet. Kan ook zijn dat zijn markthandeltje in dekbedhoezen en onderlakens niet loopt zoals hij graag zou willen. Hoe dan ook, kennelijk lacht het leven hem niet toe en is hij niet van plan mij, of wie dan ook toe te lachen. Dat zijn vrouw achter de tralies zit heb ik trouwens van de overbuurvrouw. Een klein kittig vrouwtje met rood geverfd haar, type grote bek klein hartje. Ze weet werkelijk alles van iedereen uit de buurt en vind het helemaal geen bezwaar om iedereen deelgenoot te maken van haar wetenswaardigheden. Óók als het je eigenlijk geen barst interesseert maar uit fatsoen en beleefdheid niet uit het gesprek weg wil lopen. En zodoende ben ik op de hoogte. Ze is niet alleen mijn overbuurvrouw, maar komt ook als klant in het tuincentrum waar ik werk. Als het even kan probeer ik haar te ontlopen, maar ja, soms lukt dat dus niet. Zo wist deze overbuurvrouw ook te vertellen dat er bij die mensen naast haar, op de hoek, eens een inval was geweest. Kennelijk keek ik erg verbaasd en kreeg ik het hele verhaal te horen. “Jaaaaaaa…. De politie! Ze kweekten hennep! Eerlijk waar hoor! Op zolder. Nou, als je daar achter kijkt ja ik kan dat precies zien van boven af is het me toch een zooitje daar. Allemaal potten en zo… ”
Dat zij ervan beschuldigd werd ‘de kwekers’ te hebben aangegeven dat klopte dan weer niet natuurlijk.

Nu begrijp ik wel, waarom onze kater Gerrit het zo naar zijn zin heeft bij die mensen op de hoek. ;-) Bijna een jaar geleden is Gerrit liefdevol door hen opgenomen in de veronderstelling dat het een zwerfkat was. Dat het beest, stevig in zijn vel en met prachtige vacht, een goed huis heeft en geen extra zorg nodig heeft, heeft hun er niet van weerhouden voer achter het kattenluik te zetten. Wie weet….hennep…houden katten daarvan?
Dat schijnt trouwens een bron van ruzies te zijn in ons buurtje. Katten. Of ze raken zoek, of ze zijn wel in de buurt maar nooit meer thuis, of ze worden ineens dood gevonden een paar straten verder op. Onze andere kater, Joost, heeft een vergelijkbaar avontuur meegemaakt. Met ander buren weer. Hebben ze hem eerst ingeleverd bij het dierenasiel, waar wij hem terug konden gaan halen tegen betaling van 90 euro, gingen zij hem daarna gezellig voeren en binnen halen. Ik begrijp dat veel buurtbewoners niet heel blij met deze mensen zijn. Niet alleen door het liefdevol maar volkomen onnodig opvangen van andermans katten, maar ook veroorzaken zij een heleboel overlast door het voeren van duiven, meeuwen en andere grote, en dus veel poepende vogels.
Uit eigen ervaring weet ik dat het niet mee valt om een redelijk gesprek met deze mensen aan te gaan. Hoewel ze nu, na een jaar, schijnen te begrijpen dat ik het niet leuk vind dat zij een dier dat ik al twaalf jaar heb, op een dusdanige manier aan zich hebben weten te binden, dat hij niet eens meer de moeite neemt om thuis te komen.

Niet iedereen is gek op katten in onze buurt. Naast de marktkoopman woont een buitenlandse familie. Die kweken groente in de voortuin. Dat mag niet. Maar daar trekt niemand zich wat van aan. Er is ook niemand die het controleert. Ik stoor me er niet aan. En katten ook niet. Want het maakt natuurlijk helemaal niks uit of je het kuiltje voor je natuurlijke behoefte onder een hortensia graaft of onder een koolplantje. Maar dat laatste vind die buitenlandse buurman dan weer niet leuk. Kennelijk vond hij vorig jaar dat ‘de nieuwe bewoners van de hoek’ dan maar moesten zorgen dat de katten uit zijn kooltuintje bleven. Nou ben ik de beroerdste niet en al is niet te bewijzen dat het louter en alleen onze katten zijn die zijn illegale groente tuin als toilet hebben uitgekozen ben ik best bereid een steentje aan zijn welzijn bij te dragen. Natuurlijk hielp de kattenschrik niet, liepen de katten om de stinkende plantjes heen maar hadden wij toch erg ons best gedaan, en de buurman leek erg tevreden met onze inzet. Leek, want begin dit jaar stond ineens de buurtbemiddeling voor mijn deur. Een man en een vrouw, die door uiterlijk, houding én bijbehorend aktetasje het meest lijken op Jehova`s getuigen, stellen zich aan mij voor en vragen mij om mijn kant van het verhaal te vertellen. ? Welk verhaal?? Waar gaat dit over?? Ik heb mijn verhaal verteld en er nooit meer iets van gehoord. De buitenlandse buren knikken nog steeds heel vriendelijk. Geen vuiltje aan de lucht. Vreemde zaak.

Ook een vreemde zaak. We worden op een zondagochtend gebeld door iemand die vraagt of we meer weten van de buren die op de andere hoek wonen. Ze willen een rechtszaak gaan aanspannen tegen die mensen. Nou lijkt het of ik heel erg op de hoogte ben van het doen en laten van alle buutbewoners, maar dat is niet helemaal waar. Ik let gewoon niet op. Het interesseert me te weinig. Toevallig heb ik door onze katten wat twijfelachtige contacten op gedaan. En is een collega van mij ook een bewoner van het zelfde buurtje. Al jaren, dus die is ook wel op de hoogte. En dan is daar de overbuurvrouw natuurlijk. Maar over de mensen aan de andere kant van het speeltuintje weet ik helemaal niks. En al wist ik wel wat, dan hield ik dat wel voor me. Ik heb helemaal geen zin in narigheid op de buurt omdat men verondersteld dat wij ons mengen in zaken die ons niet aan gaan en ‘familie of vrienden van’ zouden kunnen benadelen. Straks heb ik weer de buurtbemiddeling op de stoep staan. Of de politie. En die hou ik liever tot vriend.

Zo`n speeltuintje naast je huis lijkt leuk. Van die peutertjes die zich onschuldig vermaken op de wipkip, het glijbaanhuisje en een draaimolen. Helaas zijn de meeste kinderen die zich op het speeltuintje ophouden de leeftijd van peuter al ruimschoots voorbij en is het vermaak bij lange na niet zo onschuldig meer. Relletjes, wiet roken, herrie van radio`s. Volgens mijn informante heeft er heel wat plaatsgevonden daar. Gelukkig is het niet meer zo heftig als wat zij vertelde, maar we zijn door de plaatselijke jeugd wel behoorlijk getest. Je wordt het eentonige geluid van een bonkende voetbal tegen de buitenmuur snel zat. En de hoop dat onze wilgenhaag zou aanslaan werd alsmaar kleiner. Er werd dwars door onze voortuin én de pas aangeplante haag heen gefietst. De tuinslang werd ongevraagd ingekort en langs het huis lag het vol met glas, bierdoppen, lege pakjes sigaretten en meer van dat. De gieter werd beklad met ‘tering skater’ wat Sam behoorlijk aan het schrikken heeft gemaakt. Net als de jongen die hem dreigde “Als je weer buiten komt steek ik je met een mes.” Dat was dus wel de druppel. ” Helaas kunnen we het niet bewijzen, maar de kans is groot dat het ‘De Daltons’ waren.”, aldus de politie. Een bij de arm der wet bekend staand groepje dat er genoegen in schept hier en daar de boel onveilig te maken. Het was erg verstandig dat we aangifte hebben gedaan en er zou extra gesurveilleerd worden. Dat heeft gelukkig geholpen. We hebben onlangs een moestuintje aangelegd aan de zijkant van ons huis (volledig legaal!) en tot nu toe lijkt het er op dat we zonder politiebegeleiding kunnen oogsten. De wilgenhaag groeit als een tierelier en met het afval valt het ook wel mee. De Daltons lijken van de aardbodem verdwenen, het pesten van Sam is verleden tijd.

Als ik zo ‘ons landgoed’ over kijk en zie hoe de planten in de tuin aanslaan, de vissen in de vijver zwemmen, hoe goed de sla en andijvie het doen en de overbuurvrouw gezellig staat te kletsen met één van de andere buren ben ik wel een tevreden mens. `Onze lieve heer heeft rare kostgangers’ en hoe groter de woonplaats hoe meer van die rare kostgangers. De grote stad was even wennen na jaren in gehuchtjes te hebben gewoond, en misschien komt er ooit nog eens iets op ons pad dat daar op lijkt. Maar ondertussen hebben we een heerlijk huis en genieten we volop van wat we hier hebben en wonen we, ondanks de ‘rare kostgangers’ in een leuk buurtje.

Groeten,
LoesReacties
Schrijf zelf een reactie Reageer
Nog geen reacties


overige weblog artikelen
9 mei 2012Witte chocolademousse
23 april 2012Wachten...(Loesis een beetje afgeleid...)
10 maart 2012Punt
25 februari 2012Egotripper
19 februari 2012Wat in mijn kop zit zit niet in mijn kont!
18 februari 2012Het mooie seizoen is weer begonnen!
11 februari 2012Te weinig tijd, of te veel boekjes?
6 februari 2012Ladies and gentleman..... Graag uw aandacht voor....
5 februari 2012Help! Ik ben oud! ;-)
28 januari 2012de Boer, Jantje de Boer
1 januari 2012Pieker je net, it kom doch oars
22 oktober 2011Out Of The Box
9 juli 2011Fijne vakantie
30 mei 2011Update
20 maart 2011Ladies and gentlemen....trrrr....! (Tromgeroffel)
28 februari 2011Social media
5 januari 2011Go with the flow
24 november 2010Erg Kip
16 oktober 2010Lastig
12 september 2010Ik heb er alle tijd voor
3 september 2010Maandag onder het mes!
26 juli 2010Koos Werkeloos
15 juni 2010Gras
12 mei 2010Het ultieme relaxen - sauna
5 februari 2010Het zekerst is het onzekere
28 december 2009Gewoon doorgaan
20 november 2009Iets heel anders...
27 oktober 2009Hoe vertel ik het mijn zoon.
17 september 2009Moeder ben je voor je hele leven....
17 augustus 2009Niets went zo snel als luxe
17 juli 2009Wederopbouw
1 juni 2009Even wennen
2 mei 2009`Gewoon` puber of opnieuw losgeslagen?
21 april 2009Dip
23 maart 2009Tijd over, energie voor tien, (te) makkelijk
13 februari 2009Medium
18 januari 2009Krokussen en narcissen
14 december 2008Vier seizoenen
2 december 2008Dag lief....
12 november 2008De chemo is niet aangeslagen
22 oktober 2008Lichtpuntje
4 oktober 2008Gijs is ongeneselijk ziek....
28 juli 2008Weet je wat ik zie als ik gedronken heb?
21 juni 2008I proudly present....
20 mei 2008Kinderachtig?
28 april 2008Rinus
31 maart 2008...en soms zit het een beetje tegen.
10 maart 2008Bladerdeeg plakt het beste aan de kant waar eerst het velletje zat.
10 februari 2008ff niks
22 januari 2008Kopen hoeft niet. Winkelen is ook leuk.
9 januari 2008Recept voor het opvoeden van pubers
31 december 2007Op naar 2008!
24 december 2007Zinloos geweld - blijf met je tengels van mijn kind af!
26 november 2007De cavia is dood
18 november 2007Loes - `Niet zeuren, doorzwemmen Jantje!`
4 november 2007Loes - Hondenmens
17 oktober 2007Loes - Mijmeringen boven de strijkplank
9 september 2007Loes - Ontucht
18 augustus 2007Loes - Alles weer normaal
21 juli 2007Loes - Een échte vakantie!
23 juni 2007Scrapkoorts - Gijs
3 juni 2007Niks om aan te trekken
24 april 2007Loes - Zorgen
13 maart 2007Loes - Samengesteld gezin perikelen.....de ex-vrouw
12 februari 2007Loes - Aan de korte riem
13 januari 2007Loes - Veranderingen
30 december 2006husseflus - het was een prachtjaar...
11 december 2006Loes: Ouderdomskwaaltjes en jeugdpuistjes
26 november 2006husseflus - de smaak van December...
25 oktober 2006husseflus - eens maar nooit weer.
18 oktober 2006Loes - Dag vriend
26 september 2006husseflus - nieuwe tijden
3 september 2006Loes - Vakantie
27 augustus 2006husseflus - aan de deur wordt niet gekocht!
8 augustus 2006Loes - Hij is kapot! #$%grmbl!#$%^!!
24 juli 2006husseflus - playbackshow
18 juli 2006Loes - Is er leven na de mobiel?
2 juli 2006husseflus - vliegen en doorgaan
26 juni 2006Loes - Ik ben het zat!
11 juni 2006Loes - leuk buurtje
21 mei 2006Loes - Dromen..... ;-)
2 april 2006Loes - Never a dull moment
2 maart 2006Peter - Carnaval
29 januari 2006Loes - Huishouden en huisregels
20 januari 2006Peter - Alleenstaand vaderschap
15 december 2005Loes - Dreumes van éénmetertachtig
3 december 2005Peter - Sinterklaasstress
1 november 2005Loes - Samengesteld gezin: moeilijk of anders?
3 oktober 2005Gijs - `Medewerker Operations Support m/v`
1 september 2005Loes - `Hij is er aan toe.`
7 juli 2005Gijs - Omdat ik het zeg!
1 februari 2005Loes - 3,4,5,6. - Samengesteld in de ruimste zin van het woord
1 september 2004Loes - Echte vrienden
1 juli 2004Gijs - Armpjes
1 juni 2004Loes - Zomervakantie
1 mei 2004Loes - En hoe is dat nu voor de kinderen?
1 april 2004Loes - Hier had ik wel zonder gekund...
1 maart 2004Loes - Kleine jongens worden groot
1 februari 2004Gijs - Eén vader, drie dochters.
1 januari 2004Loes - Gelukkig nieuwjaar!

 

   
   

Steun Stichting 1Ouder: bankrekeningnummer 341631892 o.v.v. donatie