HomeNieuwsArtikelenDe expertWeblogReizenForumChat
GezinssituatiesBoekenLinksAdressenPollsKalenderOver onsRegistreren

   Home / Weblog
inloggen
wachtwoord vergeten Lees verder
 
Loginnaam
Wachtwoord
Altijd ingelogd blijven
 

zoeken
 
 

 
 

nu online
 
Leden0
Gasten2
Anoniem0
Laatst ingelogd:

forum
 
17-11-2023:
Beachbar 215

08-09-2021:
Birdnesting tijdens de scheiding, een vraag
Was ik weer even

01-06-2017:
Voorstellen

28-05-2017:
Koop kwaliteit paspoort, bestuurder licentie, ID-kaarten, diploma, visa, master kaarten bankbiljette
Koop kwaliteit paspoort, bestuurder licentie, ID-kaarten, diploma, visa, master kaarten bankbiljette

10-05-2017:
Vakantie berichten plaatsen

25-01-2017:
Ik zoek leuk contact om af en toe leuke dingen doen samen met mijn dochter. Omgeving Groningen.

02-01-2017:
Gezocht happy single moeders voor dagje weg, uitgaan etc.

28-12-2016:
Problemen met Exen

28-10-2016:
Inzichten scheiding

15-09-2016:
Ik sta nog steeds na bijna 4 jaar uit elkaar op de hypotheek

27-06-2016:
Hier ben ik dan..

03-06-2016:
Wie woont er in....

11-04-2016:
Ik ben er eindelijk uit, ik wil scheiden. Maar durf niet, vanwege de kinderen

06-04-2016:
Wat nu..

30-03-2016:
Hulp studiekeuze kind

26-03-2016:
Hoi allemaal

24-03-2016:
Tranenkraantje

17-02-2016:
Alleen staande ouder

09-02-2016:
Even voorstellen

01-02-2016:
Problemen met Forum, OPGELOST??!

26-12-2015:
Eindwerk: op zoek naar BAM`s

23-12-2015:
Whatsapp gesprek stiefmoeder stiefzoon. Is dit normaal?sapp gesprek stiefmoeder stiefzoon. Is dit normaal?

24-11-2015:
Hulp nodig, toestemming andere ouder

 

weblog
 
 

Het zekerst is het onzekere

5 februari 2010

“En dan is er bij toeval op de scan ontdekt dat er een verwijding in de aderen in uw brein zit.”
Ik kijk de specialist vol verbazing aan en ik heb het idee dat ik van kleur verschiet. “Mijn god wat nou weer!”denk ik en dat leest zij kennelijk van mijn gezicht af. “Niet schrikken.” Zegt ze. Maar natuurlijk schrik ik!

Ik zit bij de KNO specialist omdat mijn rechter oor het niet goed doet. Het hoort niet goed, het voert vuil niet af zoals het hoort en bij het minste geringste is het ontstoken. Het trommelvlies is ooit stuk gegaan en groeit nu naar binnen. Niet zo`n drama, blijkt. Bijna een jaar geleden ben ik naar het ziekenhuis geweest voor een scan en toen leek het er op dat een operatie snel nodig was. Nu blijkt, na het maken van een MRI scan dat het allemaal mee valt. Maar zo`n scan laat meer zien natuurlijk. En een oplettend scan bekijker heeft nu gezien dat er een aneurysma in mijn hersenen zit. De KNO specialist wil of kan me er niet al te veel over zegen. Het is niet haar vakgebied en waarschijnlijk kan of mag zij haar collega niet voor de voeten lopen. Ik wordt doorgestuurd naar een neuroloog en kan daar 19 februari terecht. Ik vind het ver weg, maar misschien is dat een goed teken. Was het ernstig geweest hadden ze me waarschijnlijk wel gehouden daar. Toch? De, overigens alleraardigste, specialist raad me af om op internet te aan kijken naar wat een aneurysma in de hersenen betekend. Ze heeft gelijk natuurlijk. Dat internet geeft heel veel informatie maar tegelijkertijd kan het je gek maken van onzekerheid en angst. Ik kijk natuurlijk toch. En wat ik lees is niet leuk en op z`n minst verontrustend. “Maar ja", zegt mijn vader, “misschien is het wel iets waar je wel tweeëntachtig mee kan worden! Je weet het niet.“ “Ik word hier niet blij van!” zegt mijn moeder. En Sam heeft acuut geen honger meer als ik hem (deels) vertel over het rare ding in zijn moeders hoofd. Mijn vriendin regelt per direct dat zij met me mee kan naar de neuroloog. En dat is wel heel fijn. Want alleen is dan ook maar alleen. Bij de laatste scan had ik het achteraf ook wel prettig gevonden als er iemand op had zitten wachten waar ik gelijk mijn verhaal aan kwijt kon. Slaat nergens op, om iemand van minstens vijftig kilometer ver te laten komen om een half uur in z`n eentje te laten zitten, in een ongezellige wachtkamer terwijl ik doodstil lig te wezen in een apparaat wat pestherrie maakt om daarna ‘Het viel mee, bedankt en tot ziens’ te zeggen en ieder zijns weegs te gaan. Maar toch…alleen is ook maar alleen. Dus mijn vriendin komt over twee weken een nachtje logeren en gaat met me mee.

Ondertussen is Sam tot de ontdekking gekomen dat de sector Zorg & Welzijn toch niet helemaal zijn ding is. “Mam, ik ga écht niet de rest van mijn leven ouwe billen wassen hoor!” Het voorzichtig verbreden van zijn zorg en welzijn horizon heeft tot niets geleid. Er is geen onderdeel van deze sector die hem aanspreekt. Wat dan wel wist hij ook niet. Iets creatiefs. Maar geen mode. Geen ontwerper. Nee….ook geen ‘interior designer’ of etaleur. Artiest? “Owwwww neeeee!” Maar wat dan wel? De open dagen komen, de keus moet gemaakt. Zestien jaar en het dan al moeten weten….wie heeft dat toch verzonnen? Als die kinderen rond de veertien zijn moeten ze zeggen welke richting ze in willen en als ze zestien zijn moeten ze bedenken wat ze de rest van hun leven gaan doen. En als ze, zoals Sam, verkeerd gekozen hebben zitten ze min of meer vast want er zijn geen of erg weinig opleidingen die aansluiten bij de destijds gemaakte keuze. Was Sam bij de Zorg & Welzijn sector gebleven dan waren er opleidingen te over. Oók in Brabant, waar ik van plan was heen te gaan. Nu blijkt dat er maar één opleiding fotograaf is die mogelijk aansluit. En die is in Gelderland. Ruim honderd kilometer van België vandaan. Of we dan wel moeten verhuizen...... Ach, het kan nog zijn dat opa en oma moeten gaan verhuizen en dan is dichterbij België wonen geen noodzaak. In elk geval gaan we vandaag bij een school in Eindhoven kijken waar misschien ook wat mogelijke alternatieven worden geboden. En dan...er zijn nog niet veel liefhebbers voor mijn huis. Op internet is het al ruim vierduizend keer bekeken maar nog niet één gegadigde heeft zich gemeld. Geen goede tijd voor natuurlijk, maar wat niet is kan nog komen. Misschien duurt het nog wel twee jaar voor het verkocht is en dan is net die ene fotograaf opleiding af en moet er een vervolg keuzen gemaakt worden. Wie weet hoe het er dan allemaal weer uit ziet.

Misschien moet een mens niet alles willen plannen en regelen en meer de dingen over zich heen laten komen en afwachten wat het lot brengt. geeft in elk geval rust in je hoofd en minder frictie met wat je eigenlijk zou willen. 'Go with the flow' zeg maar. IK ben er niet zo goed in maar al doende leert men waarschijnlijk.
Zoals ik al zei: het zekerst is het onzekere.


Reacties
Schrijf zelf een reactie Reageer
7 mei 2010 door wirijoHoi Loes,

Hoe was het in het AMC?
25 april 2010 door LoesAch...daar heb ik niets meer over geschreven! 14 maart is de dochter geboren! Het is een gezonde baby en inmiddels lijkt de jonge moeder gewend aan haar nieuwe status.

Gek... Ik had uiteindelijk toch best uitgekeken naar deze gebeurtenis, maar het is (weer) anders gelopen dan ik zou verwachten. Sam hoorde van zijn collega`s dat de baby om 11 uur s`morgens geboren was. Hij werd enthousiast gefeliciteerd, terwijl hij van niets wist. Wij werden officieel pas een dag later geinformeerd.
We zijn twee keer op bezoek geweest en tussendoor mail en sms ik haar wel. Van die kant komt niet veel ben ik bang.

Het zal altijd wle een beetje raar contact blijven wat een rol speelt, maar niet een al te grote. Het is niet anders...
12 april 2010 door Inadag Loes,

hoe gaat het met de a.s. moeder en haar baby?
Wanneer wordt de baby verwacht?

Groetjes van Ina
11 april 2010 door LoesNou, eerlijk gezegd ben ik er inderdaad nu niet zo mee bezig. Als het echt erg was zou ik niet tot 6 mei moeten wachten en per direct geholpen worden. Soms, bij diep bukken of zwaar tillen (wie kent het niet, zo`n rode boei als je weer overeind komt?) denk ik wel eens: Öeps! Mijn aneurysma!!" je moet er toch niet aan denken dat `ie echt knapt....
Maar verder...ik wacht het maar af en wordt pas zenuwachtig als ik écht onder het mes moet! ;-)
10 april 2010 door Inadag Loes,

Hoe gaat het nu met je?
Hoe voel je je?
Het is nog geen 6 mei........
Vind je het moeilijk om te wachten tot de volgende afspraak, of ben je er niet zo erg mee bezig?

Groetjes en liefs,
van Ina
3 april 2010 door wirijoLoes,je hebt iig een datum.
en je hebt gelijk,als het echt zo'n eng ding zou zijn,was er wel direct telefonisch iets geregeld.
1 april 2010 door LoesNou, ik heb de uitnodiging van het UMC ontvangen hoor! Donderdag 6 mei om negen uur aanwezig zijn.

Moet zeggen dat ik helemaal niet meer bezig ben met dat rare ding in mijn hoofd. En kennelijk is dat ook nog nieyt zo nodig anders had de specilatis me wel eerder laten komen denk ik dan.
20 maart 2010 door LoesHallo Wirijo,

Ik wacht nog op een brief van het UMC. Voor zover ik weet heeft de specialist één poli-dag per week en die lijkt nogal vol te zitten.
Ik wacht het maar rustig af.

Groet,
Loes
20 maart 2010 door wirijoLoes,ben je inmiddels in het AMC geweest?
10 maart 2010 door LoesDe neurloog liet er geen gras over groeien. Nog voor mijn achterwerk de stoel had bereikt vertelde hij dat er inderdaad een uitstulping in een ader in mijn hoofd zit.

http://www.aneurysma.nl/wat_is.php


Hoewel ik liever had gehoord dat het één van de 2500 andere (en onschadelijke) mogelijkheden was, had ik er toch voldoende rekening ee gehouden en zodoende was de schok niet al te groot.

Het gaat een poosje duren eer het allemaal achter de rug is. Ik mag naar het UMC waar een specialist zich er over zal buigen. We hebben bedacht dat ik zeker drie keer naar het UMC zal gaan. Eén keer voor het gesprek, dan voor een nieuwe scan en de derde keer voor de uitslag van de scan en het bespreken van de volgende stappen.

Volgende de neuroloog zal ik rekening moeten houden met een operatie. Met een slangetje de ader in om de uitstulping af te sluiten.

http://www.aneurysma.nl/coiling.php
http://www.aneurysma.nl/coil_behandeling.php


Maar het kan ook altijd nog zijn dat na rijp beraad wordt besloten dat behandelen te risicovol is. Of dat het helemaal niet nodig is er überhaupt iets aan te doen. De kans is groot dat het er al jaren zit en dat het ook wel jaren kan blijven zitten.

Ik weet dus iets meer, en eigenlijk niets. Want het liefst had ik hier geschreven dat er niks aan de hand is en dat ik verder ga met het volgende hoofdstuk van mijn leven. Maar voor het zover is moet ik nog even 'verder lezen'.

8 maart 2010 door LoesNou....ik ben jarig! ;-))))
Niet dat ik het echt vier want dat was me even te druk en te veel georganiseer met al die dokters toestanden en zo. Maar gisteren zijn mijn vader en moeder geweest en dat was erg gezellig. En Sam verwend me tot en met. Heeft gewoon álle kadootjes voor me gekocht die ik gevraagd heb, nog een extra verrassing in de vorm van een armbandje erbij (lieffff....), ontbijt op bed vanmorgen en een slinger aan de muur.
Vanmorgen ben ik verjaardag gaan vieren bij mijn collega`s, was ook heel leuk. Vanavond komt de a.s- moeder op de koffie met gebak en morgenavond komt mijn vriendin en die zei dat er dan ook wat verjaardag gevierd gaat worden. (Hoezo, ik vier het niet...)

Verder komt zij met name omdat ik niet graag alleen naar de neuroloog ga voor de uitslag van de scan. Woensdag moet ik er zijn om negen uur. Dan hebben we het maar gehad ook. Wat dat betreft weet ik dus niets.
Wel dat de kortademigheid waar ik de laatste tijd last van heb een gevolg is van het jarenlang roken en - helaas - dat wordt niet meer beter. Ook niet slechter en dat is dan weer een voordeel. Ik kan er oud mee worden. Uit bloedonderzoek is gebleken dat ik zo gezond ben als een vis en dat ik geen rheuma heb maar toch echt artrose (en daar kan je ook honderd mee worden), en mijn bloeddruk is die van een jonge godin! ;-)

Al met al voel ik me wat beter en ik heb lekker een ruime week vrij genomen om te doen én laten waar ik zin in heb. Het enige wat me nog in de ban houdt is de uitslag van aankomende woensdag dus.

Verder is Sam na 4 pogingen (!) dan toch echt geslaagd voor zijn theorie brommerrijden en helaas is hij de klos en moet hij zo`n beetje 300 euro betalen om zijn praktijkcertificaat ook in de zak te hebben om dan echt het rijbewijs te krijgen.

Bedankt voor het meeleven!
Groet,
Loes
7 maart 2010 door InaLoes, hoe gaat het nu met je?
Weet je al wat meer?
24 februari 2010 door InaLieve Loes,

Heel vervelend dat de dokter nu nog steeds niets zeker weet.....
Dat lange wachten is slopend!
Gelukkig is het geen tumor; die zekerheid heb je nu in elk geval wel gekregen.

Sterkte bij het wachten tot de volgende afspraak in het ziekenhuis!

Groetjes en liefs,
Ina
19 februari 2010 door wirijoLoes,

Balen voor jou dat je nog geen uitsluitsel hebt.
Aan de andere kant,als jij klachten had gehad,was er per direct actie ondernomen,en had je vandaag of morgen al onder de scan gelegen.
Dat je je van alles in je hoofd haalt,ja is logisch toch,je hele leven gaat aan je voorbij en het huilen staat je nader dan het lachen.
Deze stress is bijna erger dan de kwaal zelf.
De wachttijd,ja is geen lekker ding,daar moet je doorheen.
Hoe zuur ook.

Ik heb geen wijze raad voor je,het gevoel herken ik wel.
Heb zelf ook zoiets meegemaakt,de angst, onzekerheid is moordend.

Vanuit hier een dikke zoen en ik denk aan je.
19 februari 2010 door LoesVerdarrie! Twee weken lang heb ik me allerlei dingen in mijn hoofd gehaald in de onwetendheid over wat er nu precies in mijn hoofd zit. Een aneurysma kan volgens de informatie op internet knappen. Met alle enge gevolgen van dien. Verlammingen, uitvalsveschijnselen, overlijden. Ik heb al lopen verzinnen hoe dat dan moet met Sam, als ik niet of niet meer goed voor hem kan zorgen. Ik had al bedacht waar mijn katten heen moeten. Ik dacht nog na over een goed adres voor mij honden. Ik moet er niet aan denken......
Andere momenten dacht ik maar aan de uitdrukking: "Een mens lijdt het meest van het lijden dat men vreest..." en zette alle rampscenario`s uit mijn hoofd. De tijd zou het leren. Maar de dreiging zat constant in mijn hoofd.

Vandaag ben ik bij de neuroloog geweest. Hij heeft het over een mogelijk aneurysma. Het is dus niet zo zeker als de kno arts me deed geloven. Begin maart een tweede scan en een ruime week later weer een gesprek met de neuroloog. Als het geen aneurysma is kan het zo`n beetje vijfentwintighonderd andere dingen zijn.... Geen kwaadaardige dingen in elk geval. En het is zeker géén gezwel. Dat is wel prettig om te horen....
Als het wel een aneurysma is zijn er grofweg twee mogelijkheden. Een operatie waarbij mijn schedel opengemaakt wordt, of een slangetje door aderen om de uitstulping af te sluiten. Daar is de neuroloog niet al te diep op door gegaan. Het is nog niet zo ver ten slotte.
De onzekerheid blijft nog even.
19 februari 2010 door wirijoLoes,hoe is het gegaan vandaag?
8 februari 2010 door Loes'In gelderland is het ook mooi wonen hoor,en een groot woning aanbod.
Neem je gezellig je ouders mee.'

Hahaha, dát vind ik nou eens een goed idee! Ik zou het trouwens niet erg vinden als zij deze kant uitkomen. Maar k kan me ook voor stellen dat 'oude bomen' inderdaad niet meer verplaatst moeten worden.

Die school waar het nu om gaat is ROC A12 in Ede. De opleiding is assistent fotograaf.

Groet,
Loes

8 februari 2010 door wirijoHoi Loes,

Misschien even bellen naar de ROC´s van zijn keuze,als er veel animo voor een opleiding is kan ik me voorstellen dat ze eerder sluiten.
Maar je hebt gelijk,beter een opleiding waar hij voor gaat dan blijven tobben of dit het nu is.

Mijn zoon is ook heel lang aan het twijfelen geweest,en voor zijn huidige opleiding heeft hij zich pas ingeschreven medio juni,en dat kon nog met gemak.

Waar in Gelderland zitten ze?

In gelderland is het ook mooi wonen hoor,en een groot woning aanbod.
Neem je gezellig je ouders mee.

Groetjes.
8 februari 2010 door LoesDag Wirijo,

Sam is niet echt een twijfelaar wat betreft Zorg & Welzijn maar heel duidelijk in zijn standpunt ben ik bang. Het wordt géén Zorg & Welzijn. Ik zie hem wel in het jongeren werk of iets in die richting. Maar Sam ziet het gewoon helemaal niet zitten.

Fotograaf is ook een mooi vak natuurlijk, en als dat uiteindlijk tich zijn keus wordt, dan is het zo. Liever een opleiding waar hij enthousiast voor gaat dan met tegenzin naar school.

Is dat bij alle ROC`s, die uiterste inschrijfdatum van 1 juni? Dat vind ik wel wat meer rust geven eerlijk gezegd.

De school in Eindhoven wordt het ook niet. OP naar Gelderland eind maart!

7 februari 2010 door wirijoGoh Loes,kan me voorstellen dat je geschrokken bent en dat je flink aan het malen bent geslagen.
Het klopt ook dat het internet in deze niet je beste vriend is.
Ik hoop voor jou dat de neuroloog rust kan brengen in je gedachten stroom.

Dat Sam begint te twijfelen is logisch,de keuzes zijn niet makkelijk.
Maar Zorg en welzijn is breder dan alleen konten wassen,switchen halverwege de opleidingen wordt vaak gedaan,misschien ligt daar de optie voor hem.
Sommige ROC´s hebben ook een basisjaar waarin bepaald wordt waar zijn interesses liggen,ook de school nu kan verschillende testen doen,om zijn talenten te bepalen.
En ze hebben een uiterste inschrijfdatum van 1 juni,voor de twijfelaars.

Sterkte.


overige weblog artikelen
9 mei 2012Witte chocolademousse
23 april 2012Wachten...(Loesis een beetje afgeleid...)
10 maart 2012Punt
25 februari 2012Egotripper
19 februari 2012Wat in mijn kop zit zit niet in mijn kont!
18 februari 2012Het mooie seizoen is weer begonnen!
11 februari 2012Te weinig tijd, of te veel boekjes?
6 februari 2012Ladies and gentleman..... Graag uw aandacht voor....
5 februari 2012Help! Ik ben oud! ;-)
28 januari 2012de Boer, Jantje de Boer
1 januari 2012Pieker je net, it kom doch oars
22 oktober 2011Out Of The Box
9 juli 2011Fijne vakantie
30 mei 2011Update
20 maart 2011Ladies and gentlemen....trrrr....! (Tromgeroffel)
28 februari 2011Social media
5 januari 2011Go with the flow
24 november 2010Erg Kip
16 oktober 2010Lastig
12 september 2010Ik heb er alle tijd voor
3 september 2010Maandag onder het mes!
26 juli 2010Koos Werkeloos
15 juni 2010Gras
12 mei 2010Het ultieme relaxen - sauna
5 februari 2010Het zekerst is het onzekere
28 december 2009Gewoon doorgaan
20 november 2009Iets heel anders...
27 oktober 2009Hoe vertel ik het mijn zoon.
17 september 2009Moeder ben je voor je hele leven....
17 augustus 2009Niets went zo snel als luxe
17 juli 2009Wederopbouw
1 juni 2009Even wennen
2 mei 2009`Gewoon` puber of opnieuw losgeslagen?
21 april 2009Dip
23 maart 2009Tijd over, energie voor tien, (te) makkelijk
13 februari 2009Medium
18 januari 2009Krokussen en narcissen
14 december 2008Vier seizoenen
2 december 2008Dag lief....
12 november 2008De chemo is niet aangeslagen
22 oktober 2008Lichtpuntje
4 oktober 2008Gijs is ongeneselijk ziek....
28 juli 2008Weet je wat ik zie als ik gedronken heb?
21 juni 2008I proudly present....
20 mei 2008Kinderachtig?
28 april 2008Rinus
31 maart 2008...en soms zit het een beetje tegen.
10 maart 2008Bladerdeeg plakt het beste aan de kant waar eerst het velletje zat.
10 februari 2008ff niks
22 januari 2008Kopen hoeft niet. Winkelen is ook leuk.
9 januari 2008Recept voor het opvoeden van pubers
31 december 2007Op naar 2008!
24 december 2007Zinloos geweld - blijf met je tengels van mijn kind af!
26 november 2007De cavia is dood
18 november 2007Loes - `Niet zeuren, doorzwemmen Jantje!`
4 november 2007Loes - Hondenmens
17 oktober 2007Loes - Mijmeringen boven de strijkplank
9 september 2007Loes - Ontucht
18 augustus 2007Loes - Alles weer normaal
21 juli 2007Loes - Een échte vakantie!
23 juni 2007Scrapkoorts - Gijs
3 juni 2007Niks om aan te trekken
24 april 2007Loes - Zorgen
13 maart 2007Loes - Samengesteld gezin perikelen.....de ex-vrouw
12 februari 2007Loes - Aan de korte riem
13 januari 2007Loes - Veranderingen
30 december 2006husseflus - het was een prachtjaar...
11 december 2006Loes: Ouderdomskwaaltjes en jeugdpuistjes
26 november 2006husseflus - de smaak van December...
25 oktober 2006husseflus - eens maar nooit weer.
18 oktober 2006Loes - Dag vriend
26 september 2006husseflus - nieuwe tijden
3 september 2006Loes - Vakantie
27 augustus 2006husseflus - aan de deur wordt niet gekocht!
8 augustus 2006Loes - Hij is kapot! #$%grmbl!#$%^!!
24 juli 2006husseflus - playbackshow
18 juli 2006Loes - Is er leven na de mobiel?
2 juli 2006husseflus - vliegen en doorgaan
26 juni 2006Loes - Ik ben het zat!
11 juni 2006Loes - leuk buurtje
21 mei 2006Loes - Dromen..... ;-)
2 april 2006Loes - Never a dull moment
2 maart 2006Peter - Carnaval
29 januari 2006Loes - Huishouden en huisregels
20 januari 2006Peter - Alleenstaand vaderschap
15 december 2005Loes - Dreumes van éénmetertachtig
3 december 2005Peter - Sinterklaasstress
1 november 2005Loes - Samengesteld gezin: moeilijk of anders?
3 oktober 2005Gijs - `Medewerker Operations Support m/v`
1 september 2005Loes - `Hij is er aan toe.`
7 juli 2005Gijs - Omdat ik het zeg!
1 februari 2005Loes - 3,4,5,6. - Samengesteld in de ruimste zin van het woord
1 september 2004Loes - Echte vrienden
1 juli 2004Gijs - Armpjes
1 juni 2004Loes - Zomervakantie
1 mei 2004Loes - En hoe is dat nu voor de kinderen?
1 april 2004Loes - Hier had ik wel zonder gekund...
1 maart 2004Loes - Kleine jongens worden groot
1 februari 2004Gijs - Eén vader, drie dochters.
1 januari 2004Loes - Gelukkig nieuwjaar!

 

   
   

Steun Stichting 1Ouder: bankrekeningnummer 341631892 o.v.v. donatie