HomeNieuwsArtikelenDe expertWeblogReizenForumChat
GezinssituatiesBoekenLinksAdressenPollsKalenderOver onsRegistreren

   Home / Weblog
inloggen
wachtwoord vergeten Lees verder
 
Loginnaam
Wachtwoord
Altijd ingelogd blijven
 

zoeken
 
 

 
 

nu online
 
Leden0
Gasten4
Anoniem0
Laatst ingelogd:

forum
 
17-11-2023:
Beachbar 215

08-09-2021:
Birdnesting tijdens de scheiding, een vraag
Was ik weer even

01-06-2017:
Voorstellen

28-05-2017:
Koop kwaliteit paspoort, bestuurder licentie, ID-kaarten, diploma, visa, master kaarten bankbiljette
Koop kwaliteit paspoort, bestuurder licentie, ID-kaarten, diploma, visa, master kaarten bankbiljette

10-05-2017:
Vakantie berichten plaatsen

25-01-2017:
Ik zoek leuk contact om af en toe leuke dingen doen samen met mijn dochter. Omgeving Groningen.

02-01-2017:
Gezocht happy single moeders voor dagje weg, uitgaan etc.

28-12-2016:
Problemen met Exen

28-10-2016:
Inzichten scheiding

15-09-2016:
Ik sta nog steeds na bijna 4 jaar uit elkaar op de hypotheek

27-06-2016:
Hier ben ik dan..

03-06-2016:
Wie woont er in....

11-04-2016:
Ik ben er eindelijk uit, ik wil scheiden. Maar durf niet, vanwege de kinderen

06-04-2016:
Wat nu..

30-03-2016:
Hulp studiekeuze kind

26-03-2016:
Hoi allemaal

24-03-2016:
Tranenkraantje

17-02-2016:
Alleen staande ouder

09-02-2016:
Even voorstellen

01-02-2016:
Problemen met Forum, OPGELOST??!

26-12-2015:
Eindwerk: op zoek naar BAM`s

23-12-2015:
Whatsapp gesprek stiefmoeder stiefzoon. Is dit normaal?sapp gesprek stiefmoeder stiefzoon. Is dit normaal?

24-11-2015:
Hulp nodig, toestemming andere ouder

 

weblog
 
 

Loes - Echte vrienden

1 september 2004

Zo in de loop der jaren zijn er heel wat mensen die mijn pad gekruist hebben. Klas of clubgenoten, buren, collega`s, vakantie vrienden en ‘internet kennissen’. En natuurlijk ook familie, vrienden, kennissen en collega`s van mijn ex man. Met sommige heb ik wat meer dan met anderen. En met een hele grote groep heb ik helemaal niks meer. De collega`s, vrienden en kennissen van mijn ex waren natuurlijk vooral zijn collega`s, vrienden en kennissen. Ik heb er geen contact meer mee. En hoe vaak is het niet, dat je aan die ene verschrikkelijk leuke collega, waar je het op je werk zo enorm goed mee kon vinden, na verloop van tijd niets meer te vertellen hebt. Geen gemeenschappelijke ervaringen meer, en toch net te weinig gemeenschappelijke interesses om het contact levendig te houden. Ondanks goede bedoelingen zijn er maar weinig collega`s die ik nog spreek of zie.
Contact met je schoonfamilie in stand houden valt ook lang niet altijd mee. Het vergt van beide partijen een heel neutrale onpartijdige houding en inzet.
Zoals dat vaak gaat net als met de vakantie vrienden is “We houden contact” doorgaans een vriendelijk bedoelde maar volledig loze kreet. Want in de praktijk blijkt het gewoon niet mee te vallen om met al die mensen contact te onderhouden. Op den duur verwatert het en wordt er alleen nog een verjaardag- of Kerstkaart over en weer gestuurd. Eerst nog met een heel verhaal er op, maar op een gegeven moment alleen ‘de groeten van…’
Tot ook de kaarten niet meer beantwoord worden of één van beide partijen verhuisd en, bewust of onbewust, ‘vergeet’ en verhuiskaart te sturen. En dus worden adressen door gekrast in de adresboekjes, e-mail adressen gedelete en de Kerstkaartenlijst korter. Tot er weer nieuwe vrienden en kennissen op je pad komen.

Ik vind het van de meeste mensen niet erg, dat ik geen contact meer met ze heb. Zij maakten in de tijd dat ik ze kende deel uit van mijn bestaan, van de situatie waar ik in zat, of hoorde bij het totaal beeld. Ik heb leuke belevenissen met ze gedeeld, gelachen en gemopperd. Ik denk aan sommigen nog wel eens. Vraag me ook wel eens af hoe het met die of gene zal gaan. Waarschijnlijk kom ik er nooit achter, want de kans dat ik bijvoorbeeld een oud-collega uit Aalsmeer, een klasgenoot uit Rotterdam of een schoonfamilielid uit Barendrecht hier tegen kom, is klein. En eerlijk gezegd doe ik ook geen moeite om ze weer te vinden. Met een aantal mensen houd ik contact, veelal per e-mail. Soms is dat contact wat oppervlakkig, soms wat diepgaander. Maar over het algemeen zo maar voor de gezelligheid. Met de veranderingen in je leven, veranderd ook de kring van mensen om je heen. En dat is voor mij goed zo.
Er zijn evengoed een aantal mensen, die ik niet graag uit het oog zou verliezen. Het is eigenlijk maar een handje vol mensen, maar ze zijn me erg dierbaar. Het gekke is dat ze allemaal heel verschillend zijn. Met ieder heb ik weer een andere overeenkomst, ander gezamenlijke interesses, een andere band.

Mijn ‘oudste’ vriendin ken ik al ruim 20 jaar. Van school. Beiden geen groepsmensen en elkaar gevonden in de derde klas van de MAVO. Beide ook gezegend met een dosis humor waar menig leraar helemaal knettergek van is geworden. Zij en ik hadden niet veel nodig om met tranen in de ogen te rollen van de lach, zonder dat ook maar iemand iets van ons begreep. Wat natuurlijk de lol alleen maar vergrootte! Ook nu nog, na al die jaren kunnen we verschrikkelijk lachen met elkaar. Om wat we toen mee gemaakt hebben en om wat we nu mee maken. Zij is getrouwd. Ik ben getrouwd. Zij kreeg kinderen. Ik kreeg Sam. Ik ging scheiden. Zij ging scheiden. Ik vond mijn grote liefde. En onlangs is ook mijn vriendin gevallen voor haar prins op het witte paard. En al die gebeurtenissen delen we al die jaren met elkaar waardoor een stevige band is ontstaan. Dat we ruim 90 km uit elkaar zijn komen te wonen verandert daar gelukkig niets aan.
Als ik een andere ‘oud gediende’ wil zien zal ik iets meer dan 90 km moeten rijden. Die is verhuisd naar Luxemburg. Die zie ik dus niet zo vaak i.v.m. de afstand. Helemaal niet erg. Nu hebben we immers een leuk vakantie adres! ;-) Gelukkig kan ik zulke dingen met een gerust hart zeggen. Dat is het voordeel van elkaar door en door kennen en tegen een grapje kunnen. Bovendien weet ik dat ze het leuk vindt als we komen. Haar ken ik van de tijd dat ik op de padvinderij zat. Met een klein groepje zijn we in 1982 nog een keer op vakantie geweest. Lachen, gieren, brullen en vooral erg de beest uithangen! ;-) De rest van het clubje ben ik uit het oog verloren, maar deze medescout werd een echte vriendin. Soms horen we maanden niks van elkaar en bij tijd en wijle gaat er zowat dagelijks een e-mail over en weer. Nooit een kwaad woord: “Nou ik heb ook lang niks van je gehoord!!” maar elke keer als we elkaar spreken pakken we de draad gewoon weer op. “Hoe is het met….. “ “Hoever ben je met… “ “God meid, wat leuk dat…” En verder weten we dat het gewoon goed zit. Het is een geluk dat ik het ook met haar man kan vinden. Want het zou heel goed kunnen dat je als alleenstaande op bezoek bij een getrouwde vriendin ‘het vijfde wiel aan de wagen’ bent. Gelukkig is dat niet zo en kunnen we met z`n vieren (Sam gaat altijd mee en geniet in het mooie Luxemburg) goed vinden. Heerlijk om met mensen om te gaan bij wie je helemaal jezelf kunt zijn.

Een klasgenoot, een clubgenoot, en ook een collega werd een vriendin. Gek genoeg ontstond onze band toen mijn ex en ik voor het eerst uit elkaar gingen. Heel spontaan belde ze me op vanuit het andere filiaal. “Ik weet wat je meemaakt, dus als ik je kan helpen?” Dat kon ze. Het was heerlijk om met iemand te praten die ervaring had met een scheiding en de emoties die daar bij horen. Toen kende ik 1ouder nog niet! Mijn scheiding ging toen niet door, de vriendschap met de collega bleef. Ook met haar heb ik het een en ander mee gemaakt. Gebeurtenissen in ons leven die ons gevormd hebben tot wat we zijn. Zware gesprekken afgewisseld met vrolijke noten, waarbij we nooit te beroerd waren om de ander de waarheid te zeggen. Ook al was die waarheid soms niet leuk om te horen. Onze vriendschap kon er tegen.
Door kinderen leer je natuurlijk ook veel mensen kennen. Door het wachten bij het schoolhek, hulpmoeder zijn, spelen over en weer. Ik heb met geen van die moeders een erg diepgaand contact gehad, op één na. We zaten samen op zwangerschapsgym en later bleek dat ze iets verder op de dijk woonde in het aangrenzende dorp. Na een koffie en kennis maken zijn we kort na elkaar bevallen. Gingen onze kinderen naar dezelfde peuterspeelzaal en paste we op elkaars kinderen. Sam en haar dochter werden onafscheidelijk. Ook later, na mijn scheiding, en wij drie kwartier verder op woonden. Logeren, verjaardagen er bleef een draadje tussen ons. Er was altijd plek aan de grote eettafel bij het 6 koppen tellende gezin en altijd gezelligheid. En veel te lachen. Bij al mijn vrienden trouwens. Humor is, naast alle andere overeenkomsten tussen ons, een grote bindende factor.

Laatst vierden wij de verjaardag van Sam. Gijs, zijn dochters, mijn vrienden en ik. De een was er met haar man, de ander met haar vriend en kinderen en de derde met haar pasgeboren zoontje. Ik heb even op een afstandje naar hen gekeken en heel erg staan te genieten. Van de verhalen die over en weer werden verteld, van het gelach, en vooral van hun aanwezigheid. En ook van het feit dat het onderling zo goed klikt. Want ik ben niet meer ‘Loes en Sam’ maar ‘Loes en Gijs, en de kinderen’. Dat is anders. Ik sta aan het begin van een heel nieuw leven en mijn vrienden zijn er bij en maken er deel van uit, beleven het mee. Het zijn mensen die een heel belangrijke plaats innemen in mijn leven en niet zomaar uit mijn adresboekje geschrapt zullen worden!
Het zijn echte vrienden.


Reacties
Schrijf zelf een reactie Reageer
Nog geen reacties


overige weblog artikelen
9 mei 2012Witte chocolademousse
23 april 2012Wachten...(Loesis een beetje afgeleid...)
10 maart 2012Punt
25 februari 2012Egotripper
19 februari 2012Wat in mijn kop zit zit niet in mijn kont!
18 februari 2012Het mooie seizoen is weer begonnen!
11 februari 2012Te weinig tijd, of te veel boekjes?
6 februari 2012Ladies and gentleman..... Graag uw aandacht voor....
5 februari 2012Help! Ik ben oud! ;-)
28 januari 2012de Boer, Jantje de Boer
1 januari 2012Pieker je net, it kom doch oars
22 oktober 2011Out Of The Box
9 juli 2011Fijne vakantie
30 mei 2011Update
20 maart 2011Ladies and gentlemen....trrrr....! (Tromgeroffel)
28 februari 2011Social media
5 januari 2011Go with the flow
24 november 2010Erg Kip
16 oktober 2010Lastig
12 september 2010Ik heb er alle tijd voor
3 september 2010Maandag onder het mes!
26 juli 2010Koos Werkeloos
15 juni 2010Gras
12 mei 2010Het ultieme relaxen - sauna
5 februari 2010Het zekerst is het onzekere
28 december 2009Gewoon doorgaan
20 november 2009Iets heel anders...
27 oktober 2009Hoe vertel ik het mijn zoon.
17 september 2009Moeder ben je voor je hele leven....
17 augustus 2009Niets went zo snel als luxe
17 juli 2009Wederopbouw
1 juni 2009Even wennen
2 mei 2009`Gewoon` puber of opnieuw losgeslagen?
21 april 2009Dip
23 maart 2009Tijd over, energie voor tien, (te) makkelijk
13 februari 2009Medium
18 januari 2009Krokussen en narcissen
14 december 2008Vier seizoenen
2 december 2008Dag lief....
12 november 2008De chemo is niet aangeslagen
22 oktober 2008Lichtpuntje
4 oktober 2008Gijs is ongeneselijk ziek....
28 juli 2008Weet je wat ik zie als ik gedronken heb?
21 juni 2008I proudly present....
20 mei 2008Kinderachtig?
28 april 2008Rinus
31 maart 2008...en soms zit het een beetje tegen.
10 maart 2008Bladerdeeg plakt het beste aan de kant waar eerst het velletje zat.
10 februari 2008ff niks
22 januari 2008Kopen hoeft niet. Winkelen is ook leuk.
9 januari 2008Recept voor het opvoeden van pubers
31 december 2007Op naar 2008!
24 december 2007Zinloos geweld - blijf met je tengels van mijn kind af!
26 november 2007De cavia is dood
18 november 2007Loes - `Niet zeuren, doorzwemmen Jantje!`
4 november 2007Loes - Hondenmens
17 oktober 2007Loes - Mijmeringen boven de strijkplank
9 september 2007Loes - Ontucht
18 augustus 2007Loes - Alles weer normaal
21 juli 2007Loes - Een échte vakantie!
23 juni 2007Scrapkoorts - Gijs
3 juni 2007Niks om aan te trekken
24 april 2007Loes - Zorgen
13 maart 2007Loes - Samengesteld gezin perikelen.....de ex-vrouw
12 februari 2007Loes - Aan de korte riem
13 januari 2007Loes - Veranderingen
30 december 2006husseflus - het was een prachtjaar...
11 december 2006Loes: Ouderdomskwaaltjes en jeugdpuistjes
26 november 2006husseflus - de smaak van December...
25 oktober 2006husseflus - eens maar nooit weer.
18 oktober 2006Loes - Dag vriend
26 september 2006husseflus - nieuwe tijden
3 september 2006Loes - Vakantie
27 augustus 2006husseflus - aan de deur wordt niet gekocht!
8 augustus 2006Loes - Hij is kapot! #$%grmbl!#$%^!!
24 juli 2006husseflus - playbackshow
18 juli 2006Loes - Is er leven na de mobiel?
2 juli 2006husseflus - vliegen en doorgaan
26 juni 2006Loes - Ik ben het zat!
11 juni 2006Loes - leuk buurtje
21 mei 2006Loes - Dromen..... ;-)
2 april 2006Loes - Never a dull moment
2 maart 2006Peter - Carnaval
29 januari 2006Loes - Huishouden en huisregels
20 januari 2006Peter - Alleenstaand vaderschap
15 december 2005Loes - Dreumes van éénmetertachtig
3 december 2005Peter - Sinterklaasstress
1 november 2005Loes - Samengesteld gezin: moeilijk of anders?
3 oktober 2005Gijs - `Medewerker Operations Support m/v`
1 september 2005Loes - `Hij is er aan toe.`
7 juli 2005Gijs - Omdat ik het zeg!
1 februari 2005Loes - 3,4,5,6. - Samengesteld in de ruimste zin van het woord
1 september 2004Loes - Echte vrienden
1 juli 2004Gijs - Armpjes
1 juni 2004Loes - Zomervakantie
1 mei 2004Loes - En hoe is dat nu voor de kinderen?
1 april 2004Loes - Hier had ik wel zonder gekund...
1 maart 2004Loes - Kleine jongens worden groot
1 februari 2004Gijs - Eén vader, drie dochters.
1 januari 2004Loes - Gelukkig nieuwjaar!

 

   
   

Steun Stichting 1Ouder: bankrekeningnummer 341631892 o.v.v. donatie