HomeNieuwsArtikelenDe expertWeblogReizenForumChat
GezinssituatiesBoekenLinksAdressenPollsKalenderOver onsRegistreren

   Home / Weblog
inloggen
wachtwoord vergeten Lees verder
 
Loginnaam
Wachtwoord
Altijd ingelogd blijven
 

zoeken
 
 

 
 

nu online
 
Leden0
Gasten2
Anoniem0
Laatst ingelogd:

forum
 
08-09-2021:
Birdnesting tijdens de scheiding, een vraag
Was ik weer even

01-06-2017:
Voorstellen

28-05-2017:
Koop kwaliteit paspoort, bestuurder licentie, ID-kaarten, diploma, visa, master kaarten bankbiljette
Koop kwaliteit paspoort, bestuurder licentie, ID-kaarten, diploma, visa, master kaarten bankbiljette

10-05-2017:
Vakantie berichten plaatsen

25-01-2017:
Ik zoek leuk contact om af en toe leuke dingen doen samen met mijn dochter. Omgeving Groningen.

02-01-2017:
Gezocht happy single moeders voor dagje weg, uitgaan etc.

28-12-2016:
Problemen met Exen

28-10-2016:
Inzichten scheiding

15-09-2016:
Ik sta nog steeds na bijna 4 jaar uit elkaar op de hypotheek

27-06-2016:
Hier ben ik dan..

03-06-2016:
Wie woont er in....

11-04-2016:
Ik ben er eindelijk uit, ik wil scheiden. Maar durf niet, vanwege de kinderen

06-04-2016:
Wat nu..

30-03-2016:
Hulp studiekeuze kind

26-03-2016:
Hoi allemaal

24-03-2016:
Tranenkraantje

17-02-2016:
Alleen staande ouder

09-02-2016:
Even voorstellen

01-02-2016:
Problemen met Forum, OPGELOST??!

26-12-2015:
Eindwerk: op zoek naar BAM`s

23-12-2015:
Whatsapp gesprek stiefmoeder stiefzoon. Is dit normaal?sapp gesprek stiefmoeder stiefzoon. Is dit normaal?

24-11-2015:
Hulp nodig, toestemming andere ouder

23-11-2015:
Hoi hoi vanuit Amsterdam

 

weblog
 
 

Vier seizoenen

14 december 2008

Ik heb genoeg te zeggen maar niet veel puf. Ik werk, praat, doe boodschappen en 'vier' de verjaardag van mijn kind. Maar ondertussen lijkt het alsof ik ik niet ben, de wereld aan me voor bij gaat, en dit zo`n film is die ik nooit wilde zien omdat het 'niet goed afloopt'. Ik ben van de happy endings...

Net op het internet naar grafmonumenten zitten kijken. Dat wordt niet door de verzekering gedekt. Vertellen ze er mooi niet bij als je zo iets afsluit. Althans, toen niet. En ik vroeg niks. Hoe oud was ik. Eenentwintig of zo. Dan ben je daar niet zo mee bezig natuurlijk. Niet dat ik dat half september was trouwens. Maar als je er ineens mee geconfronteerd wordt ga je toch dingen uitzoeken. Wat ik tot nu toe gezien heb spreekt me niet aan. Gijs was geen man van pracht en praal. We gaan zelf iets maken. Er staat hier in de tuin een oude afgezaagde boom waar hij aan het schaven en slijpen was. Hij wist nog niet precies wat het worden zou. Ik nu wel.

Financiële zaken regelen, zorgverzekering regelen, girorekening opzeggen, tekst voor dankbetuigingen bedenken. Zo koud en zakelijk honderd keer vertellen of schrijven 'mijn man is onlangs overleden en nu...'. Gatverdamme!

De kinderen maken zich zorgen over me en zorgen voor me. Lief. Ze hebben zelf genoeg verdriet. "Neem je niet te veel hooi op je vork?" "Ga je niet te snel weer aan de gang?" Het is nu eenmaal mijn manier. Regelen, aan de gang, dingen doen. Ik heb ze verzekerd dat ik de tijd wel neem, maar op mijn manier.

Als ik de Super sta weet ik ineens niet meer wat ik ook weer uit dat schap moest hebben. Vind ik dat vlees in stomme hoeveelheden is verpakt. We zijn met z`n drieën tenslotte.

Mijn moeder was er vandaag. België is me al lang te ver, maar nu helemaal. We gaan samen naar het graf van Gijs. De bloemen zijn stijfbevroren en zodoende ziet het er nog mooi uit. Op een klein bordje, zoals wij ze op het werk gebruiken om de bloemen en planten te prijzen, staat zijn naam, vak en plaatsnummer. Onwezelijk dat hij daar ligt, mijn maatje.

Ik mis hem. Zijn aanwezigheid. Zijn humor. Zijn relativeringsvermogen. Zijn arm om me heen als ik om hem huil.

Mijn vriendin had eens ergens gelezen: 'Alle vier de seizoenen moeten er overheen.'
Morgen gaan Sam, Dewi en ik de kerstboom zetten.
Het eerste seizoen.


Reacties
Schrijf zelf een reactie Reageer
1 januari 2009 door Inadag Loes,
Graag wil ik jou, Sam en de kinderen van Gijs een goed 2009 toewensen.
De eerste jaarwisseling zonder Gijs is achter de rug..... ik hoop dat 2009 voor jullie een goed jaar mag worden.

Groetjes en liefs van Ina
28 december 2008 door reizigerAaan een ieder.
Nu is het 11 jaar (bijna 12)geleden dat mn lieve vrouw is overleden,maar het is als de dag van gister.
Ik heb het wel een plek gegeven,maar het is als een wond ,,,descherpte gaat er van af maar het litteken blijft.
(rugzakje) Wel heeft mn leven (en van mn twee lieve kids) zn eigen gang weer gevonden,en daar ben ik natuurlijk hartstikke trots op.
Probeer (na een hopeloze teleurstelling )weer mn leven vorm te geven.
K wil verder kijken en doen in mn leven en ga er weer voor.
Er is weer zoveel om voor te leven
Groet Reiziger
27 december 2008 door loesNee, feestdagen waren het niet. Toch alles bij elkaar niet ongezellig. Eerste kersdag zijn Sam en ik naar mijn ouders geweest. Dewi had een brunch met haar vriendje en zijn familie en is later naar haar moeder gegaan waar zij de dag doorbracht met haar zussen. Tweede kerstdag is ook de verjaardag van Gijs. Die dag was ik samen met de kinderen. Een bezoek aan het graf. Oude bloemen opgeruimd, nieuw neer gelegd. Samen gegeten en wat televisie gekeken. Emotioneel, maar ook gemoedelijk met dit clubje. Aan het eind van de dag was ik wle verschrikkelijk moe. Het voelt alsof het spits er af is. Nu de jaarwisseling nog. Vind ik normaal al zo`n emotioneel gebeuren. Misschien toch maar, symbolisch, wat vuurwerk afsteken om de muizenissen te verjagen en zo met een frisse start te beginnen?
23 december 2008 door Inadag Loes,

De 'feestdagen' komen eraan...en ik kan me zo goed voorstellen dat het voor jou en de kinderen helemaal geen feestdagen zullen zijn.
Jullie hebben een kerstboom, misschien kook je iets speciaals met Kerst..maar het zal allemaal zo heel anders zijn dan vorig jaar.
Ik hoop dat jullie toch goede dagen met elkaar zullen hebben, en dat je je verbonden mag voelen met de kinderen.

Groetjes en liefs,
Ina
23 december 2008 door Linda41Dag Loes,

Mijn kinderen zijn 12 en 15 jaar. Ze doen het goed (vind ik), hebben zeker hun verdriet. Wat ik wel merk is dat we elkaar proberen te sparen en ons verdriet niet laten zien. Zo huilt de jongste in bed en wordt de oudste sjago als ze verdietig is.
En ja gecondoleerd is een vreselijk woord, net als weduwe (of verweduwd zijn...) en mijn kinderen zijn halfwezen...

Liefs Linda
23 december 2008 door loesBedankt voor jullie reacties.

Gecondoleerd Linda. Ik heb een hekel aan dat woord. Altijd al gehad, maar nu helemaal. Ik wens je heel veel goeds toe en hoop dat je veel lieve mensen om je heen hebt. Hoe oud zijn je kinderen?

Soms gaat het goed en pak ik het leven op zoals het nu eenmaal is. Maar er zijn nog heel veel momenten dat het verdriet me zomaar overvalt. Dat laat ik dan ook wel gebeuren. Het moet er uit. Beetje lastig als dat midden in de Super is ;-)

De kinderen uiten zich niet echt. Ik vraag wel hoe het met hun gaat, maar Dewi kan haar gevoelens niet heel goed beschrijven. Heeft ze nooit gekund. Sam heeft ook momenten dat het hem overvalt. Op een pubermanier gaat hij er mee om. "Ik ben niet zo huilerig" zegt hij dan. De twee oudsten zijn ook al geen mensen om hun gevoelens te uiten. Hoop dat ze dat wel leren, of doen bij anderen.

Karin, gaat het beter met je na de vier seizoenen?
Er staat geen tijd voor natuurlijk, om 'er overheen' te raken.

Ik mis nu het vermogen om met kwinkslagen en humor de zaken te bekijken. Dit is niet luchtig te maken. Ik heb een boekje gekregen van ene vriendin geschreven door Jos Brink. Achterop staat dat dit de meest traumatische ervaring is die een mens kan mee maken. Ik geloof dat het echt zo is. Zo onomkeerbaar.

Het grote verschil met mijn scheiding zo`n 10 jaar geleden is de boosheid. Ik kon boos zijn op mijn ex. Op de manier waarop hij zich gedroeg. Om de streken die hij uithaalde. Ik vocht toen als een pittbull. Ik zou het leuk krijgen, wat dacht hij nou!

Nu kan ik het verdriet alleen maar lijdzaam ondergaan. Ik vind niks leuk en doe alles op de automaat. Voel me alleen tussen de mensen.
Wat is dit moeilijk!
21 december 2008 door Linda41Beste Loes,

Alsof ik mijn eigen verhaal lees, zo las ik jou verhalen. 21 november is mijn man gestorven en alles is in de war. de hele wereld staat op zijn kop.
Niets is meer zeker, de grip op je leven ben je kwijt. Zo vaak zou ik even willen overleggen met hem....
Héél veel sterkte voor de komende tijd.

Liefs Linda
21 december 2008 door silvieDag lieve Loes,

Denk alsjeblieft ook aan jezelf. tuurlijk moet er veel geregeld worden, maar maak tijd om samen met de kinderen over jullie verdriet te praten. En als ik naar mezelf kijk, is het denk ik niet genoeg die 4 seizoenen. Ik merk nu dat verwerken, een plekje geven een heel zwaar werkwoord is. Loes, probeer het samen met je kinderen te doen. Sterkte met alles.
17 december 2008 door karinpDag Loes,

Zo herkenbaar wat je schrijft. Mijn mans is na 6 maanden ziektebed gestorven aan long*K* in april, 2007. Hij had ook metastasen in het hoofd (10 nogwel) en had hierdoor veel bijverschijnselen zoals uitval, epileptische aanvallen. in ieder geval hij kon de laatste 4 maanden niet meer alleen zijn want had bij alles hulp nodig. Ik ben achter gebleven met 3 kinderen (21,19 en 16 nu).
Ik heb die 4 seizoenen al doorgewandeld, ook alles regelend en doorgaan. Waak over jezelf en als je er genoeg van hebt, gooi die hele papierenwinkel maar even onder je bed (het verdwijnt spijtig genoeg toch niet) en neem even rust. Ik heb gemerkt dat het doorgaan jezelf niet altijd ten goede komt.
Ik kom zelf ook uit België en mis daardoor wel eens de nabijheid van familie, maar ik heb hier ook dierbare vrienden die mij bijstaan.
Je kinderen hebben verdriet, maar het helpt hen ook als ze jou verdriet zien, geeft je een band, je huilt om hetzelfde....

Veel sterkte en geduld met jezelf en je omgeving
17 december 2008 door wieswiesdag Loes,

Ik heb zelf geen ervaring met het overlijden van een partner, maar herken wel van mijn scheiding hoe je voortdurend geconfronteerd wordt met de persoon die er niet meer is. Moeilijk. Lief zoals je kinderen voor je zorgen. Mooi zoals jue er samen over kunt praten. Nog veel sterkte deze tijd.


overige weblog artikelen
9 mei 2012Witte chocolademousse
23 april 2012Wachten...(Loesis een beetje afgeleid...)
10 maart 2012Punt
25 februari 2012Egotripper
19 februari 2012Wat in mijn kop zit zit niet in mijn kont!
18 februari 2012Het mooie seizoen is weer begonnen!
11 februari 2012Te weinig tijd, of te veel boekjes?
6 februari 2012Ladies and gentleman..... Graag uw aandacht voor....
5 februari 2012Help! Ik ben oud! ;-)
28 januari 2012de Boer, Jantje de Boer
1 januari 2012Pieker je net, it kom doch oars
22 oktober 2011Out Of The Box
9 juli 2011Fijne vakantie
30 mei 2011Update
20 maart 2011Ladies and gentlemen....trrrr....! (Tromgeroffel)
28 februari 2011Social media
5 januari 2011Go with the flow
24 november 2010Erg Kip
16 oktober 2010Lastig
12 september 2010Ik heb er alle tijd voor
3 september 2010Maandag onder het mes!
26 juli 2010Koos Werkeloos
15 juni 2010Gras
12 mei 2010Het ultieme relaxen - sauna
5 februari 2010Het zekerst is het onzekere
28 december 2009Gewoon doorgaan
20 november 2009Iets heel anders...
27 oktober 2009Hoe vertel ik het mijn zoon.
17 september 2009Moeder ben je voor je hele leven....
17 augustus 2009Niets went zo snel als luxe
17 juli 2009Wederopbouw
1 juni 2009Even wennen
2 mei 2009`Gewoon` puber of opnieuw losgeslagen?
21 april 2009Dip
23 maart 2009Tijd over, energie voor tien, (te) makkelijk
13 februari 2009Medium
18 januari 2009Krokussen en narcissen
14 december 2008Vier seizoenen
2 december 2008Dag lief....
12 november 2008De chemo is niet aangeslagen
22 oktober 2008Lichtpuntje
4 oktober 2008Gijs is ongeneselijk ziek....
28 juli 2008Weet je wat ik zie als ik gedronken heb?
21 juni 2008I proudly present....
20 mei 2008Kinderachtig?
28 april 2008Rinus
31 maart 2008...en soms zit het een beetje tegen.
10 maart 2008Bladerdeeg plakt het beste aan de kant waar eerst het velletje zat.
10 februari 2008ff niks
22 januari 2008Kopen hoeft niet. Winkelen is ook leuk.
9 januari 2008Recept voor het opvoeden van pubers
31 december 2007Op naar 2008!
24 december 2007Zinloos geweld - blijf met je tengels van mijn kind af!
26 november 2007De cavia is dood
18 november 2007Loes - `Niet zeuren, doorzwemmen Jantje!`
4 november 2007Loes - Hondenmens
17 oktober 2007Loes - Mijmeringen boven de strijkplank
9 september 2007Loes - Ontucht
18 augustus 2007Loes - Alles weer normaal
21 juli 2007Loes - Een échte vakantie!
23 juni 2007Scrapkoorts - Gijs
3 juni 2007Niks om aan te trekken
24 april 2007Loes - Zorgen
13 maart 2007Loes - Samengesteld gezin perikelen.....de ex-vrouw
12 februari 2007Loes - Aan de korte riem
13 januari 2007Loes - Veranderingen
30 december 2006husseflus - het was een prachtjaar...
11 december 2006Loes: Ouderdomskwaaltjes en jeugdpuistjes
26 november 2006husseflus - de smaak van December...
25 oktober 2006husseflus - eens maar nooit weer.
18 oktober 2006Loes - Dag vriend
26 september 2006husseflus - nieuwe tijden
3 september 2006Loes - Vakantie
27 augustus 2006husseflus - aan de deur wordt niet gekocht!
8 augustus 2006Loes - Hij is kapot! #$%grmbl!#$%^!!
24 juli 2006husseflus - playbackshow
18 juli 2006Loes - Is er leven na de mobiel?
2 juli 2006husseflus - vliegen en doorgaan
26 juni 2006Loes - Ik ben het zat!
11 juni 2006Loes - leuk buurtje
21 mei 2006Loes - Dromen..... ;-)
2 april 2006Loes - Never a dull moment
2 maart 2006Peter - Carnaval
29 januari 2006Loes - Huishouden en huisregels
20 januari 2006Peter - Alleenstaand vaderschap
15 december 2005Loes - Dreumes van éénmetertachtig
3 december 2005Peter - Sinterklaasstress
1 november 2005Loes - Samengesteld gezin: moeilijk of anders?
3 oktober 2005Gijs - `Medewerker Operations Support m/v`
1 september 2005Loes - `Hij is er aan toe.`
7 juli 2005Gijs - Omdat ik het zeg!
1 februari 2005Loes - 3,4,5,6. - Samengesteld in de ruimste zin van het woord
1 september 2004Loes - Echte vrienden
1 juli 2004Gijs - Armpjes
1 juni 2004Loes - Zomervakantie
1 mei 2004Loes - En hoe is dat nu voor de kinderen?
1 april 2004Loes - Hier had ik wel zonder gekund...
1 maart 2004Loes - Kleine jongens worden groot
1 februari 2004Gijs - Eén vader, drie dochters.
1 januari 2004Loes - Gelukkig nieuwjaar!

 

   
   

Steun Stichting 1Ouder: bankrekeningnummer 341631892 o.v.v. donatie