HomeNieuwsArtikelenDe expertWeblogReizenForumChat
GezinssituatiesBoekenLinksAdressenPollsKalenderOver onsRegistreren

   Home / Artikelen
inloggen
wachtwoord vergeten Lees verder
 
Loginnaam
Wachtwoord
Altijd ingelogd blijven
 

zoeken
 
 

 
 

nu online
 
Leden0
Gasten4
Anoniem0
Laatst ingelogd:

forum
 
17-11-2023:
Beachbar 215

08-09-2021:
Birdnesting tijdens de scheiding, een vraag
Was ik weer even

01-06-2017:
Voorstellen

28-05-2017:
Koop kwaliteit paspoort, bestuurder licentie, ID-kaarten, diploma, visa, master kaarten bankbiljette
Koop kwaliteit paspoort, bestuurder licentie, ID-kaarten, diploma, visa, master kaarten bankbiljette

10-05-2017:
Vakantie berichten plaatsen

25-01-2017:
Ik zoek leuk contact om af en toe leuke dingen doen samen met mijn dochter. Omgeving Groningen.

02-01-2017:
Gezocht happy single moeders voor dagje weg, uitgaan etc.

28-12-2016:
Problemen met Exen

28-10-2016:
Inzichten scheiding

15-09-2016:
Ik sta nog steeds na bijna 4 jaar uit elkaar op de hypotheek

27-06-2016:
Hier ben ik dan..

03-06-2016:
Wie woont er in....

11-04-2016:
Ik ben er eindelijk uit, ik wil scheiden. Maar durf niet, vanwege de kinderen

06-04-2016:
Wat nu..

30-03-2016:
Hulp studiekeuze kind

26-03-2016:
Hoi allemaal

24-03-2016:
Tranenkraantje

17-02-2016:
Alleen staande ouder

09-02-2016:
Even voorstellen

01-02-2016:
Problemen met Forum, OPGELOST??!

26-12-2015:
Eindwerk: op zoek naar BAM`s

23-12-2015:
Whatsapp gesprek stiefmoeder stiefzoon. Is dit normaal?sapp gesprek stiefmoeder stiefzoon. Is dit normaal?

24-11-2015:
Hulp nodig, toestemming andere ouder

 

artikelen
 
 

Een familie van vaders - NCRV Dokument

8 maart 2006 door 1Ouder

In NCRV Dokument "Een familie van vaders" volgt maker Arno Kranenborg leden van de Nederlandse actiegroep Familie4justice. De groep mannen en een enkele vrouw strijdt voor gerechtigheid. 

De vaders mogen hun eigen kind niet meer zien, omdat hun ex-partners weigeren mee te werken aan de omgangsregeling, ondanks uitspraken van de Raad voor de Kinderbescherming en de rechter. Met ludieke en spraakmakende acties richt Familie4justice zich op de politiek, jeugdzorg en justitie. De actievoerders klimmen op daken van gerechtsgebouwen en Paleis Soestdijk. Verkleed als Zorro en Superman bezetten ze raadhuizen en partijkantoren.

Jos mag zijn jongste zoon niet meer zien. Hij is oprichter en woordvoerder van Familie4justice Hij kleedt zich als Zorro tijdens de acties. Een bewuste keuze, want Zorro komt volgens Jos op voor het rechtvaardigheid en is kindvriendelijk. Jos verschijnt regelmatig na zijn acties voor de rechtbank als hij weer eens geen gehoor heeft gegeven om van het dak af te komen. Lotgenoot Gerben heeft al vijf jaar zijn kinderen niet gezien. Nog elke dag doet het verlies hem pijn. Hij bewaart alle herinneringen aan zijn kinderen in een koffertje: brieven, notities en een babyflesje. Een koffertje voor als hij er zelf niet meer is.
Actievoerder Huub heeft al vier jaar geen contact meer met zijn zoon. Hij heeft geen idee hoe het met hem gaat en is er nog elke dag kapot van. De slaapkamer van zijn zoon is nog net zo ingericht als op de dag dat hij samen met zijn moeder het ouderlijk huis verliet. In dozen bewaart Huub alle correspondentie van de al jaren slepende rechtszaken en correspondentie met de Ombudsman. Huub staat in de startblokken, want Jos kan elk moment bellen om een nieuwe actie door te geven. Danny is tijdens acties verkleed als Superman. Hij is de stiefzoon van Klaas met wie hij samen actie voert. Ook Klaas' tweede vrouw Janny strijdt mee voor het recht van Klaas om zijn kinderen te zien.

Als de Tweede Kamer in februari 2006 gaat praten over het wetsvoorstel van VVD-kamerlid Ruud Luchtenveld, waarin de laatste pleit voor een gelijkwaardig ouderschap na de scheiding, zet Familie4justice alles op alles om de politiek te overtuigen van hun belangen en rechten. De stemming wordt grimmig. Bij een bezetting van het CDA-kantoor weigeren de actievoerders het pand te verlaten voordat er een gesprek is met Minister Donner van Justitie en de Marleen de Pater, CDA-woordvoerder voor Justitie.

Voor de leden van Familie4justice is de actiegroep meer dan een middel om hun standpunten duidelijk te maken. Ze vinden troost bij elkaar. En bewaken ze elkaar, zodat ze niet doorslaan in hun wanhoop. Familie4justice is slechts een kleine groep van de 170.000 vaders in Nederland die geen contact meer mogen hebben met hun kinderen. En ieder jaar komen er duizenden vaders bij. In 2005 is het aantal echtscheidingen in Nederland gestegen tot 33.000. Botsende karakters en 'iemand anders in het spel' worden het vaakst genoemd als redenen voor echtscheiding. Duizenden kinderen hebben, ondanks een omgangsregeling na een scheiding, geen of nauwelijks contact met één van de ouders. En dat is meestal de vader.

Regisseur Arno Kranenborg maakte onder andere de documentaire 'Is het Leven niet prachtig', over illustrator Max Velthuijs, de speelfilm De Kersenpluk en de NCRV Dokument serie Huis te koop. In 'Een familie van vaders' schetst hij een onthullend portret van de mannen en de wanhoop achter de maskers van Superman en Zorro.


NCRV Dokument Een familie van vaders
Maandag 13 maart
Nederland 1, circa 23.00 uurReacties
Schrijf zelf een reactie Reageer
20 maart 2006 door shisheidoNiet alle vaders hebben geen contact met hun kinderen omdat het van hun ex niet mag. Hoewel ze het liever wel zo voorstellen, want dan zijn zij het slachtoffer.

Ik leef mee met vaders die wel willen en toch hun kind niet zien, maar ik geloof niet klakkeloos dat ze allemaal er helemaal niks aan kunnen doen.
13 maart 2006 door jaguarxjs6Beste Vaders,

Hierbij presenteer ik jullie de website van mijn nieuwe Partij Belangen Scheidingskinderen, P.B.S. onder

www.belangenscheidingskinderen.nl

PBS zet zich in voor de belangen van kinderen in het algemeen en scheidingskinderen in het bijzonder.

Met ons partijprogramma doen we mee aan de 2e Kamerverkiezingen in 2007.

Partij Belangen Scheidingskinderen:
we zullen uw kind nimmer het slachtoffer laten worden van het falende systeem.

Ik zie jullie op-of aanmerking met interesse tegemoet


mvgr.

Ronald van der Beek
13 maart 2006 door floortjeBeste,een kleine overdenking wil ik ieder toch wel geven
wetende dat er een docu komt vanavond over f4j .
De verhalen zijn natuurlijk nooit zo zielig als ze lijken en ook deze mannen hebben een eigen verantwoordelijkheid ipv deze af te schuiven op de exen.
Ieder wel denkend mens kan zich dit bedenken.
de vader van mijn eerste twee kinderen heeft zich ook aan gesloten bij de fathers for justice.
Hij is een geweldadige man ,er zijn hier meerdere rechtzaken over geweest en daaruit is voort gevloeid dat
zijn kinderen hem niet meer willen zien ,zij hebben te veel agressie gezien.Zij zijn verhoord door een speciaal politieteam en zijn door het hof gehoord.!!!!!Het hof heeft beslist.
Ook mijn huidige man heeft met zijn geweld te maken gehad ,via het geweldschadefonds hebben wij erkenning en vergoeding gekregen voor het geweldsincident ,dit zijn bedragen met enkele nullen erachter.
Het leed in mijn gezin is groot ,ontstaan door een zeer agressiev ex.........
het verhaal is complexer dan het lijkt.
Dat wou ik je toch laten weten.
Dank voor het lezen
hartelijke groeten.
8 maart 2006 door siegLang,lang lang geleden was er stelletje helemaal hotel de botel van elkaar....konden lezen en schrijven met elkaar.Respecteerde de ander voor wat hij of zij was en of deed.Hadden allebei een grote kinderwens.T voelde gewoon goed!!
Toen de vrouw zwanger raakte,en dat was al heel snel nadat ze elkaar hadden leren kennen,zo'n 5 maanden,was de man in de gloria en de vrouw....was ook blij,maar schrok wel even,omdat zij niet zo snel verwacht had zwanger te zijn.Ze woonden zelfs nog geeneens samen!! Maar daar zou verandering in gaan komen.
Maar opeens werd de vrouw een beetje wakker....de man ging haar claimen,controleren en wantrouwen,waardoor de vrouw in twijfel werd gebracht om bij de man in te trekken.De vrouw had bedenktijd nodig,wat de man eigenlijk niet zo snapte,raakte in contact met een oude vriendin die ook relatieproblemen had en konden t naar zeggen wel goed met elkaar vinden.Tot op een gegeven moment de man t uitmaakte met zijn 4 maanden zwangere vriendin.De vrouw ging 14 weken door een hel....haar ex vriendje had al snel een ander dus....kon zich waarschijnlijk niet drukmaken om t feit dat zijn ex vriendin zwanger van hem was.
Bij de 30e week is hij weer op komen draven en wilde er weer voor 100% voor gaan.....wat helaas uit is gelopen op een fiasco.Na vele pogingen van de vrouw om haar vriendje weer van haar te laten houden heeft de man toch uiteindelijk afstand genomen,de vrouw raakte min of meer overspannen door de hele situatie,en hij had nog steeds contact met zn ex vriendinnetje, die weer terug bleek te zijn naar haar oude vriendje...Het egoisme straalde van haar ex vriendje af.
2 weken voor de bevalling heeft de vrouw weer contact gezocht met haar ex vriendje,....t leek weer goed te komen.
Was er voor me en deed aardig en lief,
zoontje werd 17 oktober 2004 geboren en hij was er groos op....zijn woorden luidden...."we gaan er wat moois van maken"!!Helaas konden we maar even van onze zoon Jens genieten thuis.
Heeft 4 weken in t ziekenhuis gelegen en loop nog steeds met m in t ziekenhuis.6 februari heeft de vader aangegeven t niet meer te kunnen en mij en Jens zo in de steek gelaten.Jens lag toen weer in t ziekenhuis.De vader heeft nooit meer contact gezocht,ik heb een rechtzaak aangespannen,omdat hij mij geen geld gaf en ik minder was gaan werken.
Nu gaf hij in de rechtzaak toch aan dat hij een omgangsregeling wilde!
Wat was ik woest!!Nooit meer heeft hij contact gezocht...de keren dat ik m gebeld heb,nam hij niet op, ook als Jens weer met spoed in t ziekenhuis was opgenomen.Dit verhaal is een bekrompen verhaal,,heb de details nog weggelaten,waar ik mee wilde zeggen dat de 3 maanden dat hij Jens heeft meegemaakt,geen ene moer heeft uitgevoerd voor dat ventje!
Nu wil hij een omgangsregeling,hij betaalt uiteindelijk alimentatie,maar contact is er niet tussen ons.Ik moet er ook niet aan denken Jens mee te geven aan een "onbekende".En in t belang van t kind denkende....verdient hij een betere vader....een vader die zijn verantwoordigen draagt...zich inzet voor zijn kind en een nieuwjaarsborrel niet prefereert boven zijn zoon, die met weekeindverlof mocht vanuit t ziekenhuis!!
De kinderbescherming gaat dit overnemen,omdat de rechter hier geen uitspraak over kon doen.
T kan mij nog niet lang genoeg duren voordat die gasten op de stoep staan.
Mn ex heeft Jens al 13 maanden niet meer gezien.,niet naar geinformeerd of wat dan ook....terwijl ik nadat hij ons heeft laten zitten.....tig malen heb geprobeerd hem langs te laten komen,wat hij weigerde!!
Kortom.....een heel verhaal!Maar ik ben gelukkig met mijn zoon.
En ik wilde hiermee zeggen...een kind heeft zeker recht op een vader,maar als de vader zich zo opstelt is hij t totaal niet waard om een vaderschap aan te gaan!


overige artikelen
13 november 2013Vakantietips en bestemmingen voor 1oudergezinnen
12 maart 2013Dagjes uit voor alleenstaande ouders
8 mei 2012Week van de Opvoeding 2012: ‘Luister ’s naar me’
1 april 2012Ouder en Kind-dag - Weerbaarheid&Zelfverdediging
1 april 2012Training voor Samengestelde gezinnen
7 september 2011De Dag van de Scheiding
22 maart 2011Uitgaan als alleenstaande ouder
30 november 2010Na de scheiding: Babyspullen die je snel wilt hebben
10 september 2010Gaat u scheiden of uit elkaar?
7 juni 2010Tijdschrift Ex
14 maart 2010VISE Oudercontrole software voor de tweede keer zeer goed getest
20 november 2009Oproep tot deelname aan onderzoek naar het functioneren van ouders en jongeren (12-18 jaar)
14 maart 2009Kindertoeslag 2008 nog aanvragen tot 1 april 2009
25 september 2008VPRO thema: Het Nahuwelijk
30 augustus 2008Fuserende gezinnen leren communiceren
9 februari 2008Nieuwsbrief ‘Geregeld!’ van Postbus 51 voor ouders
29 november 2007Scheiding funest voor inkomen van vrouwen
14 november 2007Neem een rouwend kind serieus
8 oktober 2007Mannen leunen veel op ex
11 december 2006Echtscheidingskaart
29 november 2006Baby TV - Verantwoorde televisie voor de allerkleinsten
6 november 2006Jaloers op halfbroertje
24 september 2006We blijven vrienden
6 september 2006Boer zoekt vrouw feest - 2 december
28 juli 2006Weer gelukkig na een scheiding
2 mei 2006Gezocht: Grote Liefde
26 april 2006brochure Ouders en Scheiding
28 maart 2006Scheiden voor vaders
20 maart 2006Gefrustreerd?
8 maart 2006Een familie van vaders - NCRV Dokument
1 maart 2006Vanaf 1 maart 2006 kinderzitje verplicht!
1 december 2005De nieuwe zorgverzekeringswet in 2006
16 november 2005Van Alleen naar Twee
15 november 2005BAM, BOM of alleenstaand
1 oktober 2005Gescheiden vrouw is niet zielig meer
24 augustus 2005Is Buzzen iets voor jou?
17 mei 2005Alleenstaande ouder actiever op arbeidsmarkt
8 november 2004Subsidies voor kinderoppas?
17 maart 2004Single Break
5 maart 200421 maart: 1Ouderdag
30 november 2003Het verhaal van Ria
8 oktober 2003Je houdt van iemand met kinderen
4 oktober 20031Ouder lied
21 mei 2003Hechtingsrelatie en ervaren welzijn
19 mei 2003Eenouder en een kind met een ontwikkelingsstoornis
19 mei 2003Internet (ver)bindt alleenstaande ouders
Overzicht Reageren Artikel schrijven

 

   
   

Steun Stichting 1Ouder: bankrekeningnummer 341631892 o.v.v. donatie