Ga terug.Inloggen.RegistrerenPrivé BerichtenProfiel bewerkenGa terugGa naar de 1Ouder websiteGa terugPrivé BerichtenZoekenFAQ
Welkom.  U bent niet ingelogd.  Klik [hier] om in te loggen Klik [hier] om te registreren.

Totaal: | 2564 geregistreerde leden |
Online: | 2 gast(en) |

Welkom op het 1ouder forum!

Steun deze gratis website en boek je vakantie via 1ouder.nl
 
 Forum Index / Frequently Asked Questions (FAQ)
Inloggen en Registratie

  
Waarom kan ik niet inloggen?
Nadat u zich heeft geregistreerd, krijgt u een activatie e-mail. In deze e-mail staat een link om uw account te activeren. Als u het account NIET activeert, kunt u ook NIET inloggen.

Een andere reden dat u niet kunt inloggen kan zijn dat uw geen cookies accepteert, of dat een andere applicatie dit onmogelijk maakt (firewall, toolbar, popupkiller, adware applicatie etc). Als dit het geval is, zult u ons domein moeten toevoegen aan een zogenaamde safe-lijst of zelfs de applicatie uit moeten zetten.

Ik heb nooit mijn activerings/verificatie e-mail gekregen!
Als het e-mail adres waarmee u zich heeft geregistreerd niet correct is, kan dat inderdaad het geval zijn. Neem dan contact op met de redactie. Controleer ook of de e-mail niet is blijven steken in uw spam-filter of door bv. webmail programma's automatisch in een Bulk mail of Junkmail folder terecht is gekomen. Ook kan het voorkomen dat u niet genoeg ruimte meer heeft op uw e-mail account. U kunt via de optie "Verificatie e-mail opnieuw sturen" op de voorpagina van dit forum (onderaan bij 'Overig') de e-mail opnieuw laten versturen.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten of kwijtgeraakt. Wat nu?
Genereer een nieuw wachtwoord [hier]. Bestaande wachtwoorden kunnen niet opnieuw aan u gestuurd worden omdat ze versleuteld in onze database worden opgeslagen. Dit waarborgt uw privacy en is een extra beveiliging voor deze site. Zodra u uw wachtwoord reset, wordt er een nieuw, willekeurig wachtwoord gemaakt en aan u gestuurd. U kunt daarna altijd uw wachtwoord weer wijzigen in een door u gewenst woord/letter/cijfer combinatie.

 

  
Posten (berichten plaatsen)


Hoe plaats ik een nieuw topic (onderwerp) in een forum?
Klik op de 'nieuw topic' knop onderaan de pagina in het gewenste forum. Geef uw bericht een zinnige en relevante titel. U dient geregistreerd te zijn om te kunnen posten!

Hoe plaats ik een antwoord?
Klik op de 'reply' knop in het relevante onderwerp/topic.

Hoe wijzig ik een bericht?
U mag alleen uw eigen berichten wijzigen. Alleen moderators kunnen berichten van anderen wijzigen. Klik op de 'edit' knop om een bericht te wijzigen. Deze knop verschijnt pas als u een bericht tegenkomt dat u zelf heeft geschreven.

Hoe verwijder ik een bericht?
Dat is niet mogelijk. Neem contact op met een moderator om een bericht te verwijderen. U mag uw eigen berichten niet verwijderen om spam en misbruik te voorkomen.
  
Hoe maak ik een poll?
Vink het 'is dit een poll' vakje aan als u een nieuw topic aanmaakt.
 
Hoe kan ik een bestand of plaatje uploaden?
Klik op de 'blader' (of 'browse') knop als u een nieuw bericht maakt. Als u deze knop niet ziet, betekent het dat het betreffende forum geen mogelijk biedt om bestanden te uploaden. Zorg dat de bestanden die u upload virusvrij zijn! U mag alleen zip, rar, arj, jpg, gif of png bestanden uploaden.


Overig


Hoe upload ik een avatar?
Ga naar uw profiel door bovenaan de pagina op "profiel" te klikken. Ga naar de betreffende sectie over avatars en upload een plaatje. Vergeet niet 'Avatar tonen' aan te vinken!

Hoe maak ik een sig(nature) / tagline?
Ga wederom naar uw profiel en zet de gewenste tekst of UBB codes in de 'Tagline' sectie. HTML is niet toegestaan in dit forum.

Wat zijn notities?
Notities blijven altijd plakken bovenaan een forum. Ze zijn belangrijk om te lezen voordat u in het forum post. Notities mogen alleen door de crew gemaakt worden.

Wat zijn Smileys of Emoticons?
Dit zijn kleine plaatjes die een grafische afbeelding zijn van een bepaalde emotie


Mag ik HTML gebruiken?

Nee, HTML is absoluut niet toegestaan in dit forum.
  


(U)BB Codes

  
UBB staat voor Universal Bulletin Board. (U)BB-code is een aangepaste implementatie van HTML om te gebruiken in Bulletin Boards of forums. Het belangrijkste verschil is dat BB codes in rechthoekige brackets staan ([ en ]), terwijl HTML tussen deze tekens staat: < en >.

[b] en [/b]
Dit wordt gebruikt om tekst vet te maken, bv.: [b]dit is echt vet man[/b]

[i] en [/i]
Dit wordt gebruikt om tekst schuin te schrijven. Plaats de gewenste tekst tussen [i] en [/i]. Bijv: [i]schuinschrift[/i]

[u] en [/u]
Om tekst te onderlijnen zonder er een link van te maken, gebruikt u de codes [u] en [/u]. Bijv: [u]dit is onderlijnd maar toch geen link[/u]

Sneller
De bovenstaan [b], [i] en [u] codes kunnen sneller geplaatst worden door respectievelijk CTRL-Shift-B, CTRL-Shift-I en CTRL-Shift-U in te drukken.

[code] en [/code]
Dit wordt gebruikt om source code te plaatsen, tabel-achtige gegevens of opsommingen te plaatsen of om tekst er iets anders uit te laten zien.
Bijv:
[code]

1. regel een
2. regel twee
3. regel drie
[/code]

Normaal zou het er zo uitzien:
1. regel een
2. regel twee
3. regel drie

[small] en [/small] of [big] en [/big]
Deze codes worden gebruikt om tekst kleiner of groter te maken.

[spoiler] en [/spoiler]
Om tekst te verbergen voor anderen dient u deze code te gebruiken. Lezers moeten dan op de 'Spoiler' link klikken om de tekst te kunnen lezen. Dit wordt voornamelijk gebruikt als u een film heeft gezien en er over wilt praten maar het niet wilt verpesten voor mensen die die film nog niet hebben gezien.
U mag alleen 1 spoiler per bericht gebruiken.

[img] en [/img]
Gebruik de [img]-code om plaatjes te plaatsen binnen uw tekst.
Gebruik geen plaatjes die op Geocities of Tripod staan omdat dat niet werkt. Gebruik ook geen plaatjes van sites die niet willen dat deze plaatjes op andere sites worden getoond (directlinking of deeplinking)

U kunt ook de grootte aanpassen:
[img width=50]http://www.euronet.nl/~slimweb/images/jc.jpg[/img]

[hr]
Plaats deze code als u een horizontale lijn wilt plaatsen in uw tekst.

Kleur:
Selecteer de tekst die u een andere kleur wilt geven en kies de kleur in de 'dropdown' vakjes in het formulier.

Links:

Links (URL's) en e-mail adressen worden automatisch omgezet in links.

Soms is het echter mooier om een link een naam te geven omdat de link zelf erg lang is of omdat het beter leesbaar overkomt:
klik op de 'url' knop. Voer de url in en klik op 'ok'. Voer daarna de naam in.

Indien u een bestand upload wordt er automatisch een [FILE]-code in uw tekst geplaatst. Verplaatst het eventueel naar de gewenste plek.

 

 
Voorkeuren en instellingen


Hoe verander ik mijn instellingen?
Ga naar uw profiel door op de 'profiel' knop te klikken.



 
Beveiliging


Hoe veilig is dit forum?
We zullen niet de technische aspecten van de beveiliging behandelen, maar we noemen wel enkele zaken:

  • Wachtwoorden worden versleuteld opgeslagen in de database
  • Niemand heeft directe toegang tot de database behalve de redactie
  • Wachtwoorden worden nooit in cookies opgeslagen
  • Alleen geregistreerde leden kunnen het e-mail adres in uw profiel zien (als u dit heeft opengesteld)
  • Alleen geregistreerde leden kunnen in dit forum berichten plaatsen of privé berichten sturen
  • E-mail adressen worden versleuteld geplaatst op de pagina's zodat het moeilijker is voor data-miners / harvesters om uw e-mail adres automatisch te verkijgen
  • Alle toegang wordt gelogd
  • Alleen moderators kunnen uw IP adres zien
  • Gebruik van HTML en Javascript is niet toegestaan in dit forum